Rekordinę „Futboliuko“ kelionę pradėjo daugiau nei 18 tūkst. vaikų

  • Teksto dydis:

Populiariausias pasaulyje sportas futbolas vis labiau atranda savo kelią ir į tūkstančių mažiausiųjų lietuvaičių širdis. Naują rekordinę kelionę po Lietuvą pradėjo žaismingasis darželiams skirtas „Futboliukas“, kuris sutraukė rekordinį dalyvių skaičių: 256 ugdymo įstaigos, beveik 1 tūkst. pedagogų ir 18400 vaikų.

„Futboliukas“ – daugiau nei vien paprastas kamuolio spardymas. Projekto dalyviams kartu su kamuoliais ir kitais reikmenimis gauna užduočių knygutes, taip pat atlieka internete pateiktas edukacines užduotis.

Pasak projekto organizatorių, pandeminiai ribojimai ir mažėjantis aktyvumas nesustabdė „Futboliuko“, o priešingai – paskatino jį plėsti siekiant kuo didesnio vaikų fizinio aktyvumo.

„Nepaisant visų iššūkių stengiamės auginti „Futboliuką“, pasiūlyti naujovių. Žinome, kad patiems mažiausiems ypač reikia įtraukiančių sporto veiklų. Tuo labiau, kad mūsų projektas nereikalauja ypatingų įgūdžių, įtraukia visus, gali būti integruojamas į bendrą ugdymo procesą, skatina ne tik sportuoti, bet ir lavina kūrybiškumą, įvairius mokymo dalykus“, – sakė projektą organizuojančios Lietuvos futbolo federacijos narės Masinio futbolo asociacijos direktorius Ignas Marcinkevičius.

Pasak jo, šį sezoną „Futboliuko“ dalyviams atkeliavo daugiau inventoriaus nei bet kada, o aktyviausios 120 įstaigų dar gaus mobilius vartelius.

Pirmą kartą „Futboliuko“ dalyviai gali patirties pasisemti iš kolegų nuotoliniu būdu. Projekto dalyviams pateikiamuose vaizdo klipuose įdomiausius pratimus, žaidimus, estafetes bei mankštas kolegoms demonstruoja aktyvūs pedagogai.

Išaugo pusantro karto

Šiemet dalyvių skaičius išaugo daugiau nei pusantro karto – praėjusiais mokslo metais projekte dalyvavo apie 10 tūkst. vaikų iš 155 įstaigų, o šiemet – 18 400 vaikų iš 256 įstaigų.

Ypač gausiai projekte dalyvauja Kauno apskrities įstaigos – jų užsiregistravo net 55. Kaip ir praėjusiais metais, gausiausią vaikų skaičių (apie 300) įtraukti planuoja Vilniaus lopšelis-darželis „Gintarėlis“.

Užsiimti „Futboliuku“ ruošiasi ir visa netoli 300 vaikų turinti Raudondvario (Kauno r.) A. ir A. Kriauzų pradinė mokykla. Po 200 ar daugiau vaikų iš Vilniaus „Gabijėlės“, „Pipiro“, Kauno „Girinuko“, „Boružėlės“, Varėnos „Žilvičio“.

Aikštelėse, stadionuose, salėse

Daugelis darželių  pradėjo atlikti pirmąsias spalį skirtas užduotis – sukurti savo grupės ženklą, žaidimo taisykles, o pradedantiesiems – išmokti varytis kamuolį.

Projekto dalyvių sugebėjimai, sąlygos žaisti skiriasi, o fantazija – beribė, todėl ir „Futboliukas“ visur kitoks.

Pavyzdžiui, Alytaus „Linelio“ vaikai „Futboliuką“ gali žaisti puikiomis sąlygomis gryname ore – šalia darželio įrengta nauja aikštelė.

Mažeikių „Eglutės“ darželinukai ir Vilniaus lopšelis-darželis „Prie pasakų parko“ žaidimo kelionę pradėjo dideliame stadione. Mažeikiškiai apsilankė futbolo klubo „Atmosfera“ organizuotame renginyje „Futboliuko festivalis 21“, o vilniečiai lankėsi Baltijos futbolo akademijos arenoje, kur sportavo su jos treneriais.

Radviliškio „Kregždutėje“ žaidimą išbandė specialiųjų poreikių vaikai. „Šios grupės vaikai turi suformuotus gerus kamuolio spardymo įgūdžius, tai jų stiprioji pusė. Tačiau kaip tinkamai pataikyti į vartus, kad kamuolys nenuskristų kur nors kitur? Tam dalykui mums padėjo orientyrai šonuose, jie leido susikaupti ir nesiblaškyti, nes didelėse erdvėse vaikai nejaučia salės ribų“, – sumanymą nupasakojo auklėtoja Asta.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) inicijuotas ir Lietuvos masinio futbolo asociacijos (MaFA) rengiamas projektas „Futboliukas“ vyksta jau 14-ąjį sezoną.

Projekto partneriai – Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA) ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Lietuvos masinio futbolo asociacijos projektas „Fizinio aktyvumo skatinimas ir tęstinumas švietimo ir ugdymo įstaigose“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių