Nusileido „La Liga“ uždanga: išdalinti bilietai į Europos lygą

  • Teksto dydis:

Vėlyvą sekmadienio vakarą septynios tuo pačiu metu prasidėjusios „La Liga“ rungtynės uždarė 2019-2020 metų sezoną. Čempionais jau kiek anksčiau tapo Madrido „Real“, tačiau paskutinėmis akimirkomis sprendėsi lygą paliekančios bei bilietus į tarptautinius turnyrus iškovojančios komandos.

34-ąjį „La Liga“ trofėjų dar prieš paskutinį turą užsitikrinęs karališkasis „Real“ atnaujintame Ispanijos čempionate taip ir nepralaimėjo, tačiau tik 38-asis turas Madrido ekipai neleido laimėti visų 11 mačų pratęstose pirmenybėse.

„Real“ svečiuose rezultatu 2:2 taikiai išsiskyrė su „Leganes“. Čempionams po įvartį pelnė Sergio Ramosas ir Marco Asensio, o aikštės šeimininkams – Bryanas Gilas bei Rogeris Assale.

Lygiosiomis sezoną baigė ir „Sevilla“ ekipai į trečią poziciją pakilti neleido Madrido „Atletico“, namuose 1:1 sužaidęs su „Real Sociedad“.

Būtent vėlyvas pastarosios komandos įvartis galiausiai jiems tapo auksiniu. Vienas tikslus smūgis „Real Sociedad“ nutiesė kelią į pagrindinį UEFA Europos lygos turnyrą.

Neabejotinai dideliais paskutiniojo „La Liga“ turo laimėtojais tapo ir Granados futbolininkai, sau pasidovanoję puikią dovaną – patekimą į Europos lygos kvalifikaciją.

Andalūzai prieš šį turą buvo devinti, tačiau 4:0 sutriuškino „Bilbao Athletic“, o taip pat sulaukė palankių „Getafe“, ir „Valencia“ rezultatų bei galiausiai finišavo šešti.

„La Liga“ palieka „Leganes“ (36 tšk.), „Mallorca“ (33 tšk.) ir Barselonos „Espanyol“ (25 tšk.).


Šiame straipsnyje: La LigaRealEuropos lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių