NFA papildė talentingiausi šalies 2005 metų gimimo jaunieji futbolininkai

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo mėnesio Nacionalinę futbolo akademiją (NFA) papildė talentingiausi šalies 2005 m. gimimo futbolininkai. Apie jų atranką, šių žaidėjų artimiausius planus kalba jų treneris Gintaras Krasauskas ir NFA vadovas Henrikas Grigas.

Gintaras Krasauskas

"Mūsų tikslas – artimiau susipažinti su atrinktais žaidėjais, įžvelgti jų teigiamas savybes ir jas tobulinti bei taisyti neigiamus dalykus. Jau dirbame pagal šiems metams išsikeltą planą ir sausio mėnesį esame pakviesti į “Riga Cup” varžybas. Nuo pavasario šio amžiaus grupės laukia Elitinė jaunių lyga U-15 lygos rungtynės.

Pavyko surinkti labai įdomią 2005 metų amžiaus grupę. Gal tik nemažai berniukų yra vėlesnio brendimo, bet daugelis jų dirba noriai, stengiasi yra labai imlūs ir susikoncentravę treniruočių metu.

Kiekvieną savaitgalį vaikinai grįžta sužaisti rungtynių į savo klubus ir sporto mokyklas, kad neprarastų žaidybinės praktikos bei ryšio su savo treneriais ir komanda.

Mano vienas iš tikslų, kad vaikinai nenutrauktų ryšių su savo treneriais ir nepamirštų kas juos išugdė ir būtų jiems dėkingi. Esu dėkingas daugeliui klubų ir džiaugiuosi jų požiūriu bei bendradarbiavimu išleidžiant žaidėjus į Nacionalinę futbolo akademiją.

Su šio amžiaus grupe man padės dirbti treneris Nerijus Maciulis, vartininkų treneris Algirdas Surgautas, fizinio pasirengimu rūpinsis Šarūnas Bičiušas ir Mantas Gintalas, o jų sveikata NFA esantis medicininis personalas. Nuo šių metu įvedėme vieną naujovę, kiekvieną savaitę prie futbolo treniruočių pridėsime ir kitų sporto šakų užsiėmimus, kad žaidėjai įgytų papildomų įgūdžių, kurie jiems tikrai suteiks papildomos naudos."

Henrikas Grigas

2005 metų gimimo futbolininkų atranka į Nacionalinę futbolo akademiją vyko keliais etapais: pirmiausia, žaidėjai buvo kviečiami į akademiją iš regionų. Jie buvo testuojami, stebima jų techniniai ir futbolo įgūdžiai . Taip pat, visus metus žaidėjai buvo stebimi regioninių pirmenybių rungtynėse. Tokiu principu sudaryta duomenų bazė apie šios amžiaus grupės žaidėjus. Stengėmės bendrauti su žaidėjų treneriais, su įstaigų vadovais ir rasti bendrą sprendimą dėl žaidėjų atvykimo į akademiją. Mano nuomone tas pavyko pakankamai gerai, nes į akademiją atvyko praktiškai visi žaidėjai kuriuos norėjome matyti. Ir toliau stebėsime žaidėjus visoje Lietuvoje, kadangi rotacija yra būtina ir neišvengiama.

Savo ruoštu dabar belieka suteikti visas būtinas sąlygas žaidėjams ir treneriams siekiant aukščiausių rezultatų ugdymo procese ir sportinėje plotmėje.

NFA 2005 m. (U14) gimimo futbolininkai:

Arnas Lukšas, Vadim Šulžickij (abu iš Klaipėdos), Ignas Skamarakas (Marijampolė), Simas Civilka, Martynas Šetkus, Dovas Elzbergas (visi iš Vilniaus), Patrikas Pranckus (Alytaus rajonas), Vykintas Augustas Karjakinas (Šiauliai), Vilius Šivitskas (Kelmės rajonas), Džiugas Čečkauskas, Mantas Monkelis (abu iš Kėdainių), Adomas Norgėla (Ukmergė), Matas Kazbaras (Plungė), Patrikas Savėnas (Panevėžys), Evaldas Kavalčiukas, Kasparas Teresius, Nidas Vosylius, Nojus Grudis, Elingas Jonavičius, Justas Paštukas, Jurgis Mikšiūnas, Kipras Olšauskas (visi iš Kauno).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Labai gerai, kad Kauno diena rašo apie futbolą. Surinkti vaikinukai, atrodo po 5 metų jau turėtu kažką rodyti, bet kaip taisyklė gavinės nuo visų Europoje. Manau, Lietuvoje nebeliko trenerių. Trenerių kvalifikacija nepaprastai žema. Reiktu pasamdyti porą pensininkų iš Urugvajaus už nedidelius pinigus. Pamokytu visus kaip reikia futbolą žaisti. Nes dabar "aklas aklą veda".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių