Milijonai Argentinos gyventojų laukia L. Messi ir pasaulio čempionato nugalėtojų

Lionelis Messi (Lionelis Mesis) ir jo komandos draugai išvyko į Argentiną su geidžiamiausiu futbolo prizu, o milijonai jų tėvynainių pirmadienį laukia, kol galės juos pasveikinti namuose.

Sostinėje Buenos Airėse ir visoje šalyje milijonai žmonių išėjo į gatves švęsti sekmadienį Katare vykusiame pasaulio futbolo čempionato finale pasiektos puikios pergalės prieš Prancūziją.

L. Messi galiausiai vainikavo savo rekordinę karjerą trūkstamu trofėjumi, nes surengė pasirodymą, įeisiantį į pasaulio futbolo čempionatų istoriją. Jis įmušė įvartį pirmojoje rungtynių dalyje ir dar kartą pasižymėjo per pridėtą laiką.

Prancūzijos rinktinė per paskutines 10 minučių atsitiesė, kai Kylianas Mbappe (Kilianas Mbapė) įmušė du įvarčius ir išlygino rezultatą bei privertė pratęsti rungtynes, kurias stadione „Lusail“ stebėjo 89 tūkst. žiūrovų.

Atrodė, kad L. Messi savo antruoju įvarčiu nulėmė rungtynių baigtį per pratęsimą, bet jo Paryžiaus „Saint-Germain“ komandos draugas K. Mbappe vėl išlygino rezultatą – 3:3 – ir privertė pridėti baudinius.

Scanpix nuotr.

Gonzalo Montielis (Gonsalas Montielis) įmušė lemiamą įvartį ir Argentinos rinktinė baudinius laimėjo rezultatu 4:2, tačiau rungtynės buvo L. Messi triumfas.

Nors sekmadienio vakarą žaidėjai galėjo švęsti kartu su maždaug 40 tūkst. sirgalių stadione, pirmadienio vakarą savo didvyrių laukia 45 milijonai sirgalių namuose.

Tai gera komanda, kuria galime didžiuotis. Didžiausia šventė bus, kai jie atvyks.

„Žinoma, mes visi to laukiame“, – naujienų agentūrai AFP sakė 44-erių mokytoja Veronica Silva (Veronika Silva) aikštėje Buenos Airių centre, kur sekmadienį buvo švenčiama iki vėlumos.

„Tai tęsis kelias dienas. Tai prasidėjo dabar ir nesibaigs rytoj, nes jie atvyksta rytoj: tai tęsis ilgiau“, – sakė ji.

„Žinoma, negalime sulaukti, kada pamatysime visus žaidėjus, – sakė 63-ejų valytoja Rosa Rodriguez (Rosa Rodriges). – Tai gera komanda, kuria galime didžiuotis. Didžiausia šventė bus, kai jie atvyks.“

„Negaliu prašyti daugiau“

L. Messi patyrė skaudų pralaimėjimą 2014 metais finale prieš Vokietiją, tačiau savo penktajame ir paskutiniame pasaulio čempionate 35-erių metų futbolininkas pagaliau prilygo Argentinos dievaičiui Diego Maradonai (Diegui Maradonai) ir pirmą kartą nuo 1986 metų atvedė savo šalį į pasaulio čempionato šlovę.

Dešimtys tūkstančių mėlynai baltais marškinėliais vilkinčių Argentinos sirgalių pakilo pasveikinti L. Messi, kai jis per stadiono mikrofoną jiems pasakė: „Mes – pasaulio čempionai!“

„Akivaizdu, kad tuo norėjau baigti savo karjerą. Negaliu prašyti nieko daugiau“, – vėliau Argentinos televizijai sakė jis.

„Mano karjera eina į pabaigą... Kas dar galėtų būti po šito?“ – pridūrė jis.

Tačiau jis teigė, kad ir toliau žais su Argentinos rinktine. „Noriu patirti dar keletą rungtynių kaip pasaulio čempionas“, – sakė jis.

FIFA džiaugsis audringu finalu, užbaigusiu vieną kontroversiškiausių futbolo čempionatų istorijoje, kai Kataro organizatoriams teko susidurti su nuolatiniais klausimais dėl šalies elgesio su darbininkais migrantais ir įstatymų homoseksualumo klausimu.

Sirgaliai savo ruožtu džiaugsis, kad L. Messi pagaliau laimėjo pasaulio čempionatą ir buvo paskelbtas geriausiu pasaulio žaidėju. Tačiau rezultatyviausiu čempionato žaidėju (aštuoni įvarčiai) pripažintas K. Mbappe neabejotinai įrodė, kad yra pasirengęs paveldėti geriausio pasaulyje žaidėjo titulą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Šaunu, kad laimėjo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių