Po skaudžios nesėkmės - kalbos apie motyvaciją

„Labai prastai sužaidėme, gal net gėdingai visais aspektais", - žodžių į vatą nevyniojo Marius Stankevičius. Praeityje garsaus gynėjo vadovaujama Lietuvos jaunimo (U21) rinktinė net 0:4 nusileido Šiaurės Airijos bendraamžiams. Tai buvo jau ketvirtasis lietuvių pralaimėjimas 2023 metų Europos čempionato atrankos turnyre.

"Sakyčiau, kad sužaidėme labai silpnai. Tai nebūtinai priklauso nuo rezultato, labiau nuo darbo, to, kurį turime atlikti aikštėje, ypač žaidžiant už Lietuvą ir vilkint mūsų rinktinės marškinėlius", - nusivyimo neslėpė Marius Stankevičius.

Rungtynių pradžia svečiams iš Lietuvos nieko blogo nežadėjo. Aktyvusis saugas Titas Milašius smūgiavo netoli vartų, o galingas Naurio Petkevičiaus šūvis pataikė į varžovų vartų virpstą.

Pirmąsias lietuvių pastangas nubraukė šiurkšti klaida savojoje baudos aikštelėje 8-ąją min., po kurios krito pirmasis įvartis. Kėlinio pabaigoje lietuviai vėl suteikė šansą airiams, realizavusiems 11 m baudinį - 2:0.

Po pertraukos vyo apylygė kova, bet pabaigoje šeimininkai įsiamžino dar dviem taikliais spyriais (75 min. Alfie McCalmontas, 87 min. Christopheris Connas). 

Lietuvos rinktinė žaidė tokios sudėties: Gustas Baliutavičius, Natanas Žebrauskas, Artemijus Tutyškinas, Vilius Armalas, Dovydas Jansonas, Matas Ramanauskas (86 min. Karolis Žebrauskas), Karolis Uzėla, Titas Milašius (86 min. Benas Anisas), Tomas Kalinauskas (67 min. Motiejus Burba), Nauris Petkevičius (52 min. Deividas Dovydaitis), Darius Zubauskas (67 min. Augustinas Klimavičius).

"Nespėdavome prie pirmų kamuolių, pralaimėjome labai daug dvikovų, tiesiog tos dvikovos buvo kontaktinės, matėsi, kad jie buvo pirmesni nei mes, o tai yra noras, - dėstė M.Stankevičius. - Jei mes neatrasime tos ugnelės viduje, tai galime pasirengti rungtynėms kaip tik norime, rezultato vis tiek nebus".

Šiaurės Airijos ekipa atrankos C grupėje turi 6 taškus, lietuvių sąskaitoje yra trys taškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Tokių lopų seniai nemačiau. Lopų lopai ! Armalas tai aplamai kažkoks priedurnis paukščio smegenimis. O treneris dar kažkokius pezalus peza, bando pateisinti visiškai beviltišką žaidimą. Ko norėti - didžioji daugumą žaidėjų neturi klubų, o kurie ir turi - niekada neleidžiami į aikštę. Gėda turėtu būti visiems. Lopų komanda !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių