Lietuvos paplūdimio rinktinė nugalėjo Turkiją bei žengė į TOP 16 etapą

  • Teksto dydis:

Maskvoje vykstančiame paplūdimio futbolo čempionato atrankos į pasaulio čempionatą turnyre Lietuvos rinktinė 2:0 nugalėjo Turkijos ekipą bei iškovojo kelialapį į TOP 16 ekipą. Penkioms geriausioms ekipoms iš šio šešioliktuko bus suteikta teisė varžytis pasaulio čempionato finaliniame etape.

Sahibo Mammadovo treniruojama Lietuvos rinktinė nuo pat susitikimo pradžios nei kiek nenusileido A divizione rungtyniaujantiems varžovams, o besibaigiant antrajam kėliniui pelnė pirmąjį įvartį. Tolimu smūgiu pasižymėjo Mantas Makutunovičius.

Turkai bandė susigrąžinti persvarą, tačiau lietuvių atsakas – dar vienas įvartis. Baudos smūgį maždaug iš aikštės vidurio realizavo Audrius Plytnikas. Po to lietuviams dar buvo suteikta galimybė mušti baudinį, tačiau, kaip ir vakar, to padaryti mūsų komanda nesugebėjo.

„Sunku paaiškinti tuos nerealizuotus mūsų baudinius. Vadinasi, iki turnyro Italijoje turėsime šiuo klausimu stipriai padirbėti. Kalbant apie kitus dalykus, tai varžovus šiandien lenkėme tiek taktiškai, tiek fiziškai. Esu labai patenkintas savo komandos atsidavimu ir sugebėjimu įsiklausyti į mano prašymus.

Kad ir su kuo žaisime aštuntfinalyje, jau dabar aišku, kad varžovas bus labai stiprus. Kitas dalykas – jau dabar aišku, kad šis čempionatas Lietuvos komandai bus įrašytas į istoriją“, - po pergalės džiaugsmo neslėpė S.Mammadovas.

Lietuvos rinktinės varžovas dėl vietos aštuntuke paaiškės pirmadienio vakare. Priminsime, kad grupių turnyre iki pergalės prieš Turkiją lietuviai 1:8 pralaimėjo Šveicarijai bei po baudinių serijos nusileido Baltarusijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių