Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė nusileido baltarusiams

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, Vilniuje, antradienį sužaidė draugiškas rungtynes su bendraamžiais iš Baltarusijos.

Ekstremalias oro sąlygas pateikusioje dvikovoje lietuviai dominavo ir sukūrė nemažai progų įmušti, bet pralaimėjo 0:1 (0:1).

Šiomis rungtynėmis Donato Vencevičiaus treniruojama komanda užbaigė pirmąją šiais metais stovyklą. Kovo 22 dieną Lietuvos jaunimo rinktinė įveikė Kauno „Stumbrą“ 2:0, o antradienio dvikova su baltarusiais buvo pirmosios tarptautinės rungtynės prieš birželį startuosiančias Europos čempionato atrankos varžybas.

Susitikimas prasidėjo vangiai, abi komandos labiau buvo linkusios įvertinti oponentų pajėgumą žvalgyba. Vis dėlto Lietuvos komanda buvo ta, kuri ėmėsi iniciatyvos ir kūrė daugiau progų aikštėje. 12 minutę pirmą pavojingesnę galimybę sukūrė Lietuvos komanda. Po Ernesto Stočkūno perdavimo iš kairiojo krašto, pavojingą progą priešais vartus turėjo Eligijus Jankauskas, bet smūgiavo šalia vartų.

Lietuvos ekipa toliau kėlė pavojų oponentų vartams. 22 minutę po pakelto kampinio Vilius Armalas baudos aikštelės centre sugebėjo atsikratyti varžovo priežiūros, bet smūgiavo kiek netiksliai. Dar vieną progų netrukus turėjo Svajūnas Čyžas, kontratakoje smūgiavęs šalia dešiniojo virpsto.

35 minutę baltarusiai netikėtai išsiveržė į priekį. Lietuviai prasižengė prie baudos aikštelės linijos, o Ivanas Bacharas atliko baudos smūgį, po kurio kamuolys rikošetu įskriejo į Tito Krapiko ginamus vartus.

Lietuviai siekė išlyginti rezultatą ir spaudė varžovus. 59 minutę smūgiui erdvę prie baudos aikštelės suradęs Edgaras Dubickas smūgiavo šalia vartų. Vėliau Matas Ramanauskas bandė pergudrauti iš vartų šiek tiek išėjusį vartininką ir iš tolimos distancijos pasiųsti kamuolį į vartus, bet jis skriejo virš skersinio.

Rungtynių pabaigoje netrūko aistrų ir per pridėtą laiką po susistumdymo teisėjas iš aikštės pašalino keturis futbolininkus, iš jų du buvo Lietuvos žaidėjai Titas Milašius ir M. Ramanauskas.

Nors Lietuvos komanda dar bandė šturmuoti oponentų baudos aikštelę, svečiai iš Baltarusijos apsigynė sėkmingai ir išsaugojo pergalę garantavusį rezultatą 0:1.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių