Futbolo treneris K. Bričkus paliko šviesių prisiminimų, tačiau naujo stadiono nesulaukė

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo mėgėjai nekantriai laukia pirmųjų rungtynių rekonstruotame Dariaus ir Girėno stadione. Žinomas futbolo treneris Kazimieras Bričkus šios dienos nesulaukė. Buvęs FBK „Kaunas“, Kauno „Karedos“, „Kauno jėgerių“ ir kitų ekipų vairininkas prieš keletą dienų iškeliavo anapilin.

„Darbštus, nuoširdus, sąžiningas. Toks jis buvo nuo pirmųjų iki paskutiniųjų mūsų pažinties dienų“, – tokiais žodžiais buvusį bendražygį apibūdino buvęs Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) futbolo komandos vyriausiasis treneris Algimantas Putramentas.

1954-aisiais gimęs K.Bričkus sportinę karjerą pradėjo gimtojoje Kretingoje. Ten gabų jaunuolį pastebėjo Panevėžio futbolo specialistai ir pakvietė į šio miesto sporto internatą. Vėliau K.Bričkus, išvykęs studijuoti į Kauną, ne vienus metus rungtyniavo Lietuvos aukščiausiojoje lygoje, vilkėdamas Kauno „Aido“, Kauno „Kelininko“ ir kitų ekipų marškinėlius.

Baigęs karjerą K.Bričkus sulaukė kvietimo iš Kauno futbolo mokyklos, kurioje su pertraukomis išdirbo beveik tris dešimtmečius. Drauge su Kazimieru dirbę kolegos ir jo treniruoti futbolininkai pirmiausia prisimena trenerio pedagoginį talentą. Jis rasdavo kelią į kiekvieno auklėtinio širdį, sugebėdavo sudominti šia sporto šaka net didžiausius skeptikus. Specialistą pažinoję žaidėjai pabrėžia jo nuoširdumą, nesavanaudišką dalijimąsi sukaupta didžiule patirtimi, gebėjimą motyvuoti, išreikalauti, bet kartu neįžeisti, parinkti tinkamą žodį, savitą humoro jausmą.

Lietuvos jaunimo rinktinėje ir FBK „Kaunas“ K.Bričkus prisidėjo prie didžiulio būrio žinomų futbolininkų ugdymo. Specialistas keletą sezonų treniravo Kauno „Karedos“ ir „Kauno jėgerių“ komandas, o su FBK „Kaunas“ ne kartą tapo šalies čempionu.

Su velioniu atsisveikinama rugsėjo 23 d., penktadienį, laidojimo namuose „Sielų upė“ (Milikonių g. 7B, Kaunas). Šv.Mišios aukojamos rugsėjo 24 d., šeštadienį, 9 val. Šv.Dvasios (Šilainių) bažnyčioje (Milikonių g. 18, Kaunas), urna į Romainių 2-ąsias kapines išlydima šeštadienį 13 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Puikus zmogus ,puikus treneris! A .A.

Rolandas

Rolandas  portretas
Pamenu geras žaidėjas buvo Kauno “Kelininke “,ir žmogus a.a. Kazimierai

Oksana

Oksana portretas
Treneris iš Didžiosios raidės...reta tokių, o gal net nėra. Labai liūdna :(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių