Lenkai „Euro 2020“ pradėjo nesėkme – nusileido slovakams

  • Teksto dydis:

Lenkijos rinktinės startas „Euro 2020“ prisvilo. Didelių ambicijų turėję kaimyninės šalies futbolininkai pirmajame E grupės mače 1:2 nusileido savo kaimynei Slovakijai.

2016 m. iki ketvirtfinalio nužygiavę ir ten tik po baudinių serijos būsimiems čempionams portugalams nusileidę lenkai į Europos čempionatą vyko vedami ambicijų pakartoti ar net pagerinti šį pasiekimą, bet skaudų smūgį gavo sužaidus vos 18 minučių pirmajame mače Sankt Peterburgo stadione.

Nuostabų reidą surengęs slovakas Robertas Makas smūgiavo iš aštraus kampo, o kamuolys atsimušęs į lenkų vartininkų Wojciechą Szczesny įkrito į vartus.

Įvartis buvo įskaitytas Turino „Juventus“ klubo vartų sargui – taip jis tapo pirmuoju vartininku, įsimušusiu į savo vartus Europos futbolo čempionatų istorijoje.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką atstatyti lygybės lenkams nepavyko, bet blankiai atrodžiusią Lenkijos rinktinę treneriui Paulo Sousai pavyko prikelti per pertrauką.

Sužaidus vos pusę minutės antrajame kėlinyje rezultatas buvo išlygintas – po gražios kombinacijos kamuolį į tinklą pasiuntė Karolis Linetty.

Sparnus įgavusi Lenkija geriau atrodė ir kūrėsi progas, bet antrojo įvarčio taip ir nepasiekė, kol sužaidus vos daugiau nei valandą įvyko rungtynių lūžis.

Jau pirmajame kėlinyje geltoną kortelę užsidirbęs Grzegorzas Krychowiakas užlipo ant kojos varžovui, išvydo prieš save dar vieną geltoną, o netrukus – ir raudoną kortelę, bei buvo pasiųstas į persirengimo kambarį.

Likę mažumoje lenkai atsilaikyti nesugebėjo ir jau 69-ąją minutę po kampinio slovakams pranašumą sugrąžino Milanas Škriniaras.

Per likusį rungtynių laiką lenkai surengė šturmą ir kelis kartus pavojingai grasino slovakų vartams, bet įvarčių daugiau nepasiekė ir patyrė skaudžią nesėkmę, po kurios jų šansai žengti į kitą etapą tapo itin komplikuotais.

Lenkijos rinktinės neturėtų guosti ir tai, jog antrose rungtynėse šeštadienį jų laukia viena čempionato favoričių Ispanija. Negana to, rungtynės vyks ispanų teritorijoje Sevilijoje.

Slovakai antrame ture žais prieš švedus, kurie šįvakar dar svečiuojasi Andalūzijos krašte ir 22 val. žais prieš ispanus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas Kranauskas

Juozas Kranauskas portretas
Lenkai labai daug šūdo malė prieš čempiontą, pūtėsi kaip įmanydami, bet aikštėje nieko nenuveikė. Gal kaltę suvers rusams, juk Sankt-Peterburge žaidė. Nenustebčiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių