Dešimties šalių žurnalistai varžysis futbolo turnyre Druskininkuose

Lietuvos sporto žurnalistų klubas „PRESS'as“ į Lietuvą sukvietė daugiau negu šimtą žurnalistų iš dešimties valstybių. Jau dvyliktus metus iš eilės Lietuvoje vyksiančiame tarptautiniame žurnalistų futbolo turnyre rungtyniaus komandos iš Lietuvos, Latvijos, Vengrijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Armėnijos, Egipto ir turnyro debiutantai Čekijos žurnalistai.

Pasak organizatorių, tai didžiausias žurnalistų futbolo turnyras Europoje.

„Turnyruose Lietuvoje jau apsilankė beveik dvidešimties šalių žurnalistai. Be to, Vilniuje, Kaune ir Marijampolėje organizavome rungtynes su užsienio žurnalistais, kurie atvyksta į Lietuvą su savo šalių futbolo rinktinėmis į pasaulio ar Europos čempionatų atrankos turnyrus. Futbolas vienija įvairių šalių žurnalistus ir kartu su kitų šalių kolegomis tariamės, kad kitas žingsnis turi būti Europos žurnalistų futbolo čempionatas“, - teigia „PRESS'o“ vadovas Tautvydas Vencevičius.

Lietuvai atstovaujantis „PRESS'as“, kurio gretose galima išvysti žinomus sporto žurnalistus ir komentatorius – Nerijų Kesminą, Vytarą Radzevičių, Aurimą Tamulionį, Maksimą Vojevodiną, Kęstutį Rimkų, Rimą Mauricą, Evaldą Gelumbauską, Julių Bliūdžių ir kitus, taip pat žaidė turnyruose Lenkijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Moldovoje ir tolimuosiuose Egipte bei Kalnų Karabache.

Kovos dėl pagrindinio turnyro rėmėjo lažybų bendrovės „Orakulas“ įsteigtos čempionų taurės Druskininkų stadione užvirs šeštadienį. Čempionų titulą gins Baltarusijos žurnalistai.

Daugiausia kartų tarptautinį turnyrą yra laimėjusi Lietuvos žurnalistų komanda. Turnyro šeimininkai „PRESS'o“ žurnalistai triumfavo keturis kartus. Tris kartus turnyrą yra laimėję kaimyninės Lenkijos, du kartus Baltarusijos žurnalistai, po kartą Odesos (Ukraina) komanda ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto studentai.

Be jau minėtų šalių, turnyre Lietuvoje taip pat yra dalyvavę Vokietijos, Škotijos, Estijos, Gruzijos ir Azerbaidžano žurnalistai. Pirmi keturi žurnalistų turnyrai vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į Kėdainius, o jau septintus metus iš eilės vyks Druskininkuose.

„Be rėmėjų negalėtume rengti tokio lygio turnyrų“, - rėmėjams dėkojo organizatoriai.

Jau ne vienerius metus prie turnyro organizavimo daug prisideda Druskininkų savivaldybė ir Lietuvos futbolo federacija, remia Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas bei UAB „Hiltown“, dalyvius apgyvendina viešbutis „Europa Royale Druskininkai“, gėrimais rūpinasi Lietuvos aludarių gildija ir mineralinis vanduo „Hermis“, tradiciniais lietuviškais šakočiais vaišina „Kauno grūdai“, turnyro dalyvius veža „Kautra“, geriausiems turnyro žaidėjams prizus – Lietuvos futbolo rinktinės marškinėlius dovanos aprangos gamintojas „hummel“. Generalinis turnyro rėmėjas – lažybų bendrovė „Orakulas“.

Daugiau negu tūkstantį žurnalistų vienijančioje Lietuvos žurnalistų sąjungoje sporto žurnalistų klubas „PRESS'as“ įkurtas 2005 metais. Klubas kasmet rengia jau tradiciniais tapusius turnyrus – tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą, Lietuvos žurnalistų futbolo ir krepšinio čempionatus.

„PRESS'o“ žurnalistai atstovauja Lietuvai užsienyje vykstančiuose tarptautiniuose žurnalistų turnyruose.

Tarptautinio žurnalistų futbolo turnyro nugalėtojai:

2005 m. Minskas (Baltarusija)
2006 m. Vilnius (Lietuva)
2007 m. Varšuva (Lenkija)
2008 m. Vilnius (Lietuva)
2009 m. Vilniaus universiteto Žurnalistikos institutas
2010 m. Vilnius (Lietuva)
2011 m. Varšuva (Lenkija)
2012 m. Varšuva (Lenkija)
2013 m. Odesa (Ukraina)
2014 m. Vilnius (Lietuva)
2015 m. Minskas (Baltarusija)


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių