Pernai žvalgybinę informaciją STT naudojo tik 13 kartų

Praėjusiais metais teikdama išvadas dėl daugiau nei 1,5 tūkst. asmenų patikrinimo, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tik 13 kartų pateikė žvalgybinę arba vadinamąją operatyvinę informaciją.

Šiuos duomenis ketvirtadienį pranešė Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisija.

STT atstovai informavo Seimo komitetą, kad, vadovaudamiesi Korupcijos prevencijos įstatymu ir gavę atitinkamų pareigūnų prašymus, 2012 metais jie surinko ir pateikė informaciją apie 1587 asmenis, skiriamus į įvairias pareigas.

„Iš jų prieš skiriant asmenis į pareigas arba tikrinant tuos asmenis, apie kuriuos jau yra informacijos, ir gavus konkretų paklausimą iš sprendimo priėmėjo, tik 13 kartų buvo pateikta žvalgybinė informacija, gauta vykdant operatyvinę veiklą“, - teigiama komiteto pranešime.

Trečiadienį komisijos posėdyje dalyvavę STT atstovai pabrėžė, kad prieš teikdami tokią informaciją, jie įsitikina, kad ji patikima ir patikrinta.

Anot pareigūnų, informacija iš vieno šaltinio ar iš šaltinio, kurio negalima patikrinti, arba informacija, kurios negalima pagrįsti kitais įrodymais, nepateikinėjama.

Korupcijos prevencijos įstatymas numato, prieš skiriant asmenį į pareigas valstybės ar savivaldybės įstaigoje ar įmonėje, jis turi būti patikrintas antikorupciniu požiūriu. Taip siekiama įvertinti asmens patikimumą ir mažinti korupcijos pasireiškimo tikimybę valstybės ar savivaldybės įstaigose ar įmonėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių