Orai Lietuvoje: vėl atšals, sekmadienį pasnigs (papildyta)

Šią savaitę daugiausia sniego gavo Kauno ir Marijampolės apskritys. Iškrito 18 mm kritulių, tik 2 mm trūko iki stichinio reiškinio – smarkaus snygio.

Savaitgalį sinoptikai prognozuoja vis šaltėsiančius orus, šeštadienį nuo šiaurės vakarų slenkantis ciklonas per dangų gins naujus debesis, kurie, aišku, atneš naują sniego laviną.

Šią savaitę Kaune esančiose parduotuvėse „Maxima“ kauniečiai išpirko sniegui valyti skirtus kastuvus. Palyginti su praėjusia savaite kastuvų pardavimai išaugo 20 procentų. Tuo tarpu Vilniuje pardavimai augo tik 10 procentų. Plastikiniai, metaliniai ir kitokių rūšių kastuvai „Maximose“ kainuoja nuo 17,99 iki 89,99 lito.

Šeštadienio naktį Vilniuje atšals iki 8 laipsnių, dieną bus apie 5 laipsnius šalčio. Klaipėdoje orus lems atslenkantis ciklonas, tad naktį jau galimi krituliai, atšals iki 3 laipsnių, dieną kritulių daugės, šals iki 2 laipsnių šalčio.

Sekmadienio parą siaus pūgos, stiprus vėjas pustys jau iškritusį sniegą. Bus keliais laipsniais šalčiau nei šeštadienį.

Kaip Lietuvos radijui teigė sinoptikė Teresė Kaunienė, sekmadienį ciklonas keliaus per Lietuvą, taigi visur nemažai pasnigs. Vietomis kils pūgos, pustys. Pietryčių vėją keis šiaurės rytų vėjas, jis bus stiprokas. Temperatūra naktį sieks apie 6–11, dieną – apie 2–7 laipsnius šalčio.

„Ateinančios savaitės pirmoje pusėje tik vėjas bus ramesnis, vyraus daugiausiai šiaurės rytų, bet snigs kasdien ir daugelyje vietovių. Vyraus nedidelis ir vidutinio intensyvumo sniegas. Tik pirmadienio naktį dar gausiau pasnigs“, – sakė ji.

Naktys bus šaltos – vyraus 10–16 laipsnių šaltis. Dienomis bus apie 7–13 laipsnių žemiau nulio.

Padėtis keliuose:

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad 13 val. snigo Kupiškio, Rokiškio, Utenos, Ignalinos ir Švenčionių rajonuose. Protarpiais snyguriavo Klaipėdos apskrityje. Stiprokai pustė didesnėje Lietuvos dalyje. Čia magistralinių kelių dangos daugiausiai provėžuotos. Krašto kelių dangos daugiausiai su provėžomis, pustomose vietose yra šlapio ar prispausto sniego. Slidoka. Šie keliai ar jų ruožai valomi, barstomi.

Truputį geresnė padėtis pietinėje šalies dalyje, nes čia silpniau arba visai nebepustė. Magistralinių kelių dangos daugiau šlapios ar drėgnos, tačiau vietomis yra provėžų. Krašto keliuose yra daugiau provėžų, pasitaiko šlapio sniego.

Rajoniniai keliai visoje Lietuvoje daugiausia padengti sniegu ar privažinėtu sniegu, papustyti ir yra slidūs.

Nors dabar pagal galimybes daugiau valomi rajoninės reikšmės keliai, vis dar yra apsunkintai išvažiuojamų rajoninių kelių: Telšių rajone iki 10 proc.; Šiaulių apskrityje iki 10 proc.; Kupiškio, Rokiškio rajonuose iki 10 proc.; Raseinių rajone iki 60 proc.; Ukmergės ir Švenčionių rajonuose iki 10 proc.


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių