Lietuvoje rengiamas planas padėti potvynio ištiktiems gyventojams

Šeštadienį Pagėgių savivaldybėje vyko Ekstremalių situacijų komisijos išvažiuojamasis posėdis, kuriame rengiamas priemonių planas, kaip padėti potvynio zonoje Vakarų Lietuvoje gyvenantiems žmonės.

Posėdyje dalyvavo vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakaukas, ugniagesių, pasieniečių, Šilutės ir Pagėgių savivaldos atstovai.

Ministras D.A.Barakauskas BNS sakė, kad tikimasi sudaryti maždaug 11 punktų priemonių planą, kuris bus patvirtinas pirmadienį ir vėliau perduotas Vyriausybei.

„Priemonių planą, kuri ankstesnioji Vyriausybė patvirtino ir jis buvo finansuotas tik 21 proc., reikia atnaujinti, atsižvelgiant į tai, kokius pasiūlymas, kokius dabar gauname. Reikia nepamiršti ir tai, kad tai yra pasienio zona, Europos ir NATO pasienio zona, turime pasitelkti visas priemones“, - BNS sakė ministras D.A.Barakauskas.

Pasak jo, potvynio metu užliejamos ir kaimyninių valstybių teritorijos, todėl reiktų pagalvoti ir apie kaimynus, nes yra svarbūs santykiai su jais. Ministras taip pat susitiks su pasieniečiai ir aiškinsis, ar jiems neiškyla problemų potvynio metu.

Šiuo metu situacija kelyje Šilutė-Rusnė stabilizavosi - vandens lygis nukrito iki 67 centimetrų. Pasak ministro, situacija šiame regione stabilizavosi.

Vakarų Lietuvoje šiuo metu užlieta tūkstančiai hektarų teritorijų, apsemtose teritorijoje gyvenantys žmonės perkeliami specialia technika, jiems užtikrinamas maisto ir medicinos paslaugų tiekimas.


Šiame straipsnyje: potvynispagalbaplanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiaune

kiaune portretas
koks dar planas? nu paseme.. pabus neede savaite ir viskas, nuslugs vanduo ir paes... nematau problemos

jo jo

jo jo portretas
reik samdyt uzsienio konsultantus planui sudaryti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių