A.Sacharukas prakalbo apie „naujos valdančiosios daugumos formavimą“

Neseniai įsikūrusi Krikščionių partija kitą savaitę planuoja priimti sprendimą dėl naujos valdančiosios daugumos formavimo.

"Partijos prezidiumas priims sprendimą dėl naujos valdančiosios formavimo", - trečiadienį žurnalistams pranešė Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūnas Aleksandras Sacharukas.

Jis neatskleidė, kokios partijos galėtų sudaryti naują daugumą, tik pasakė, kad ją formuos opozicinės partijos.

Šiuo metu opozicijoje yra Socialdemokratų partija, Darbo partija, partija "Tvarka ir teisingumas". Jos turi 53 Seimo narius.

Krikščionių partijos frakcija parlamente turi 12 atstovų. Valdančiajai daugumai sudaryti reikia mažiausiai 71 balso parlamente.

"Jeigu mes ruošiamės priimti tokį sprendimą, vadinasi, matome, kad dauguma bus", - trečiadienį tvirtino A.Sacharukas.

Krikščionių partijos iniciatyvą didžiausių opozicinių partijų atstovai sutiko santūriai.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius tvirtino, kad Krikščionių partijos pareiškimas dėl naujos daugumos formavimo jam yra staigmena. Jis priminė, kad alternatyvią Vyriausybės programą parengusios opozicinės partijos "krikščionims" pasiūlė prisidėti prie jų.

Taip pat į naują iniciatyvą reagavo ir Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys. Anot jo, su "krikščionimis" bus kalbama, tik jeigu jie palaikys alternatyvią Vyriausybės programą.

Liberalų ir centro sąjungos, kurią opoziciją įvardija kaip galimą naują partnerę, atstovas Algis Čaplikas pabrėžė, kad jų partija yra Permainų koalicijos narė ir liks ja.

"Labai keista girdėti opozicijos kvietimus bendradarbiauti per žurnalistus ir per spaudą. Tai truputėlį panašu į veiklos imitavimą, o negu į realų norą susitarti", - sakė jis.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis kalbas apie jo vadovaujamos partijos galimą dalyvavimą naujoje daugumoje pavadino komiškomis.

"Lygiai taip pat, kai kažkas sakytų, kad esu įsimylėjęs Pamelą Anderson ar Madoną, ir svaičioja. Tikrai jokių realių pokalbių nėra. Mes aiškiai esame pasakę, kad dirbame šioje koalicijoje, jokias kitokias koalicijas neplanuojame eiti. Man jau pikta, kad manipuliuojama liberalų vardu", - tvirtino E.Masiulis.

Dabartinę valdančiąją Permainų koaliciją sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų ir centro sąjunga. Ji turi minimalią 71 balso persvarą.

Antradienį paramą balsuojant politiniais klausimais valdantiesiems pažadėjo tris atstovus Seime turintys valstiečiai liaudininkai.


Šiame straipsnyje: Sacharukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių