Žuvusiųjų Indijos traukinio katastrofoje padaugėjo iki 145

  • Teksto dydis:

Indijoje įvykusios didelės geležinkelio katastrofos aukų pirmadienį padaugėjo iki 145, gelbėtojams renkant žuvusiuosius iš sulamdytų vagonų, o šis skaičius gali dar padidėti.

Mažai vilčių rasti daugiau gyvų likusių žmonių tarp 14 nuo bėgių nulėkusių vagonų po avarijos, įvykusios sekmadienį Indijos šiaurinėje Utar Pradešo valstijos kaimiškame rajone.

„Tikrasis aukų skaičius bus dar didesnis. Sunki užduotis atpažinti visus žmones, ypač tuos, kurių kūnai buvo labai smarkiai sumaitoti“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas vietos valdžios pareigūnas.

„Kol kas neturime tikslaus sužeistųjų skaičiaus. Gelbėjimo darbai tęsiasi“, – rajono policijos vadovas Zaki Ahmadas (Zakis Ahmadas) sakė AFP, kai darbininkai ardė labiausiai sulamdytus vagonus.

Manoma, kad šiuo traukiniu važiavo per 2 tūkst. žmonių. Manoma, kad daug jų keliavo be rezervuotų vietų arba visai be bilietų, todėl tiksliai nustatyti keleivių skaičių neįmanoma.

„Sunku tiksliai pasakyti, kiek žmonių važiavo, bet tikrai daugiau kaip 2 tūkst.“, – sakė regioninės geležinkelių bendrovės atstovas.

Pirmadienį didelė minia susirinko nelaimės vietoje. Daugelis rausėsi išsibarsčiusiuose krepšiuose ir drabužiuose, vildamiesi rasti užuominų apie savo artimųjų likimą.

Nelaimė įvyko per Indijos vestuvių sezono įkarštį, o traukiniu važiavo mažiausiai vienų vestuvių dalyviai.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad iš paliktų lagaminų buvo pabirę vestuviniai drabužiai, papuošalai ir kvietimai.

Šimtai sužeistųjų gydomi aplinkinėse ligoninėse, o tarp jų – daug vaikų, atsiskyrusių nuo artimųjų.

Policijos pareigūnai rodė vaikams žuvusiųjų nuotraukas, mėgindami nustatyti, kas jų tėvai.

Manoma, kad greitasis traukinys Indauras-Patna sudužo sekmadienį 3 val. 10 min. vietos (šeštadienį 23 val. 40 min. Lietuvos) laiku dėl lūžusio bėgio. Nuvirtę vagonai rėžėsi vieni į kitus, o daugelis buvo neatpažįstamai sulamdyti.

Indijos geležinkelių tinklas – vienas didžiausių pasaulyje. Traukiniai vis dar yra pagrindinė tolimojo susisiekimo priemonė šioje didžiulėje šalyje, bet geležinkeliai yra prastai finansuojami, o pražūtingos avarijos gana dažnos.

2012 metais paskelbtoje vyriausybės ataskaitoje sakoma, kad kasmet Indijos geležinkeliuose žūva beveik 15 tūkst. žmonių.

Pastaruoju metu vyriausybė pasirašė virtinę sutarčių su privačiomis bendrovėmis, kad būtų modernizuoti pasenę šalie geležinkelių tinklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių