Indijoje per traukinio katastrofą žuvo daugiau nei 100 keleivių

  • Teksto dydis:

Indijos šiaurėje sekmadienį, naktiniam keleiviniam 14 vagonų traukiniui nuvažiavus nuo bėgių, žuvo mažiausiai 104 žmonės; gelbėtojai naudodamiesi specialia metalo pjaustymo įranga, stengiasi patekti į sumaitotus vagonus ir ištraukti gyvuosius, pranešė policija.

Patna-Indauro greitasis traukinys apie 3 val. 10 min. ryto, kai dauguma tuo metu miegojo, nuo bėgių nulėkė ties Pukrajano kaimu netoli Kanpuro Utar Pradešo valstijoje. Kampuras yra pramoninis miestas, apie 400 km į pietryčius nuo Delio.

Greitasis traukinys užtikrina eismą tarp vidurio Indijos miesto Indauro ir Patnos šalies šiaurės rytuose. 1360 km atstumą traukinys įveikia per 27 valandas.

Policija iš pradžių minėjo 63 žuvusius, bet paskui skaičių vis atnaujina.

„Deja, žuvusiųjų skaičius yra didesnis nei 100“, – sakė žurnalistams Utar Pradešo policijos generalinis direktorius Daljeetas Singhas Chaudhary (Daldžitas Singhas Čodharis), dar pridūręs, kad sužeistųjų yra 150. Pasak jo, nukentėjusių skaičius didės, nes gelbėtojai dar pateko ne į visus vagonus.

Visos aplink esančios ligoninės pasirengusios teikti pagalbą, į nelaimės vietą išsiųsta daugiau kaip 30 greitosios medicinos pagalbos ekipažų.

Gelbėtojai, kariai, nelaimių valdymo pajėgos iš sulamdyto traukinio ištraukė 104 lavonus, sakė D.S.Chaudhary.

Gelbėtojai, naudodamiesi specialia metalo pjaustymo įranga, stengiasi patekti į sumaitotus vagonus ir ištraukti įstrigusius, kranais vagonai nukeliami nuo bėgių. Tačiau reikia dirbti labai atsargiai, kad nebūtų dar labiau sužeidžiami viduje esantys gyvieji.

„Labai atsargiai naudojame metalo pjoviklius“, – pažymėjo D.S.Chaudhary.

Pasak jo medikai teikia pagalbą vietoje, o sunkiau sužeistieji vežami į Kanpuro ligonines. Sužeistųjų yra apie 150, iš jų 72 sunkios būklės.

Liudininkai pasakoja buvę pažadinti baisaus trenksmo ar tiesiog išsviesti iš gultų.

„Mus pažadino stiprus bumptelėjimas. Buvo tamsu, nors į akį durk, triukšmas buvo kurtinantis“, – sakė vienas keleivių, laukdamas įvykio vietoj savo artimųjų.

„Džiaugiuosi esą gyvas ir sveikas. Bet buvau prie mirties slenksčio“, – pridūrė jis.

Baisiai sukrėsti

Nitika Trivedi, studentė, sėdusi į traukinį su savo šeima Patnoje, sakė, kad negyvų bendrakeleivių vaizdas ją ilgai persekios.

„Niekad nieko panašaus nebuvau matęs savo gyvenime. Esu sukrėsta iki sielos gelmių“, – kalbėjo ji.

Vienas keleivių, Satishas Kumaras (Satišas Kumaras), sakė, kad traukinys važiavo normaliu greičiu, kai staiga sustojo.

„Jis pajudėjo, tada išgirdome trenksmą – pasakojo S.Kumaras, kurio vagonas liko stovėti ant bėgių. – Kai išlipome traukinio, pamatėme, kad dalis vagonų nulėkę nuo bėgių“.

Trenkęsi vienas kitą vagonai buvo sulamdyti, viduje liko įstrigę šimtai žmonių.

Geležinkelininkai išsiuntė specialius traukinius įstrigusiems keleiviams aptarnauti.

„Taip pat stengiamės išvalyti bėgius ir užbaigti kuo greičiau atkūrimo darbus“, – sakė naujienų agentūrai AFP šiaurės ir centrinio regiono geležinkelių tarnybos atstovas.

Ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) dėl šios nelaimės pareiškė susirūpinimą.

„Esu sukrėstas žinios apie netektis dėl Patnos Indauro ekspreso katastrofos. Mintimis esu su sielvartaujančiais dėl artimųjų netekties“, – parašė N. Modi tviteryje.

Nacionalinių geležinkelių ministras Sureshas Prabhu (Surešas Prabhu) tviteryje pranešė, kad vyriausybė ištirs šios katastrofos priežastis ir kompensuos nuostolius nukentėjusiems.

Indijos geležinkeliai vis dar nepakankamai finansuojami ir prižiūrimi, todėl nelaimės čia dažnokos.

2014 metais greitinsis traukinys Utar Pradešo valstijoje rėžėsi į stovintį prekinį traukinį; tada žuvo 26 žmonės,.

Pernai Madja Pradeše žuvo 27 žmonės, kai per stiprią liūtį nuo bėgių nuvažiavo du traukiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Suprantu, kad norisi būt greitesniems už kitus ir straipsnį parašyt pirmiems, bet klaidas raskit laiko pasitikrinti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių