Žmonos leidimo prievartauti ukrainietes prašęs Rusijos karys žiaurumais pasižymėjo ir kitur

  • Teksto dydis:

Rusijos kariai siaubdami Ukrainą skambina mamoms bei žmonoms Rusijoje ir iš aukų namų, ir iš karo lauko. Pasakoja apie tai, kaip po karo Ukrainoje gaus butą arba šalis bus jų mirties vieta, praneša LNK.

Kai kurie pokalbiai – išties kraupūs. „Tu ten ukrainietes bobas prievartauk, ir man tik nieko nesakyk, supratai?“ – įspėjo su Rusijos kariu kalbėjusi žmona.

„Tu prašei tau nieko nesakyti?“ – perklausė jis, o moteris tik patvirtino pridurdama, kad prievartauti leidžia, bet nori apie tai nežinoti. Tik liepė apsisaugoti.

Nepatvirtintomis žiniomis, šis Rusijos karys jau pateko į ukrainiečių rankas. Jis buvo paimtas į nelaisvę kautynėse prie Iziumo.

„Mes nustatėme abu – ir moterį, ir karį. Aptikome jų profilius socialiniuose tinkluose. Žinome apie juos viską“, – kalbėjo Ukrainos saugumo tarnybos atstovė Roksolana Javorska.

Išmaniesiems telefonams kare ne vieta. Jie išduoda pajėgų judėjimą, nes siunčia signalus į artimiausius ryšio bokštus. Kariai taip susekami kaip jis – leidimo prievartauti iš žmonos Olgos prašęs rusas gvardietis Romanas Bykovskis. Pora augina ketverių metų sūnų. Šio kario pulkas pasižymėjo okupuojant Krymą. Dabar – žiaurumais per Rusijos prezidento Vladimiro Putino kare prieš Ukrainą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Koks svarbus radijo ryšys, žino Ukrainos ir Rusijos kariuomenės radistai, bet ne tik jie šnipinėja priešą – klausosi ir radijo mėgėjai. Vienas tokių – save vadina vikingu ir nenori būti atpažintas. Priklauso partizaninei grupei.

„Oficialiai karo metu mes uždrausti, bet mūsų žvalgyba greitai suprato, kad partizanai kaip mes galime padėti kariauti“, – pasakojo jis.

„Vikingas“ ilgomis ir trumposiomis bangomis ieško kanalų, kuriais bendrauja Rusijos kariai. Tikslas – iššifruoti, perimti ir nugesinti – palaužti priešą ir morališkai.

Stipriose karinėse radijo ryšio sistemose signalai iškraipomi. Tai padeda išvengti aptikimo, bet ne visada. „Mums reikalingi galingi trumpųjų bangų stiprintuvai“, – sakė „vikingas“.

Jų grupė trikdydama ryšį trukdo ir atvykti pastiprinimui. „Matote, Ukrainos žvalgyba dirba rimtai. Turite gerbti savo priešą“. – pridūrė grupės nariai.

Partizaninės pajėgos ryšį trukdo taip, kad ekrane net pasirodo Ukrainos trišakis. Toks – tas radijo bangų karas.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras UkrainojeprievartavimaiRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių