Žiniasklaida: Rusijos laivas įplaukė į zoną prie ginčijamų Senkaku salų

Pirmadienį Rusijos karinių jūrų pajėgų laivas įplaukė į zoną prie Senkaku (Diaoju) salų Rytų Kinijos jūroje, kurios yra Tokijo ir Pekino teritorinio ginčo objektas. Tai pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, remdamasi Japonijos gynybos ministerija.

Gautomis žiniomis, paskui Rusijos laivą į šią zona įplaukė Kinijos karinių jūrų pajėgų fregata. Pasak Japonijos pareigūnų, Rusijos laivas buvo vienas iš trijų, kurie praėjusį savaitgalį praplaukė tarp Jonagunio ir Iriomotės salų, priklausančių Okinavos prefektūrai.

Anksčiau Japonijos vyriausybė pareiškė protestą Pekinui dėl to, kad Kinijos laivas buvo įplaukęs į vandenis prie Senkaku akvatorijos, kurią Japonija laiko savo teritoriniais vandenimis.

Tokijas paskelbė Senkaku savo teritorija 1895 metais, kai nugalėjo Kiniją kare ir užėmė Taivaną. Po Antrojo pasaulinio karo Japonija atsisakė teisių į Taivaną. Pekino nuomone, ji turi grąžinti ir Senkaku salas, kurias, kaip teigia KLR, Kinija valdė nuo XIV amžiaus. Japonijos vyriausybė atmeta tokias pretenzijas ir tvirtina, kad prijungimo metu šios salos buvo negyvenamos ir niekam nepriklausė.

Teritorinis ginčas dėl negyvenamo Senkaku salyno paaštrėjo, kai Tokijas 2012 metų rugsėjį paskelbė išpirkęs šias salas iš jų privačių savininkų, Japonijos piliečių. Po to Kinijoje prasidėjo masinės antijaponiškos demonstracijos, per kurias buvo niokojami japonų restoranai ir įmonės. Nuo to laiko Kinijos laivai nuolat kursuoja netoli ginčijamo salyno ir demonstratyviai įplaukia į jo pakrantės zoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
nebukit /runkelbergeriais/ ir daiktus bei asmenis vadinkit be zargono nes tai jum garbes neprided kas per orkos tai banginiai o vatnikai tie kurie ja gamina o naudoja taupus ir protingi zmones nes nevisur jos yra ir medvilniniai marskiniai yra sveikiausi ir brangiausi ir juos nesioja viso pasaulio elitas tik sie komvasaliukai iki to nedaaugo tai ir loja i takta swedbergeriams atseit lojalus ===

Anonimas

Anonimas portretas
tai silikoninio putkio "reveransas" Kinijos komunizmui ....ranka -ranka plauna ===pravalo kelia veislingiems gnomams i Japonijos teritorija..Zinoma-tai provokacija

Anonimas

Anonimas portretas
Japaskos bus susertos zuvims ant sushiu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių