Ambasadorius: lietuvis Ukrainos fronte nekariavo, mirė ne nuo sužeidimų kare

Pirmadienį apie Ukrainoje mirusio lietuvio Valerijaus Polkovnikovo mirtį pranešęs jo bičiulis patikslino – sužeidimai nebuvo pagrindinė mirties priežastis.

„Paskubėjau vertindamas, jog tai buvo pagrindinė mirties priežastis. Atleiskite, jei suklaidinau, kad žuvo tiesiogiai mūšyje“, – feisbuke rašė Lietuvos karinių oro pajėgų pilotas, lietuvio bičiulis Rokas Pauliukaitis.

Anksčiau jis pranešė sulaukęs liūdnos žinios apie V. Polkovnikovo mirtį Kyjivo ligoninėje, į kurią tautietis buvo atvežtas iš Bachmuto Ukrainoje.

„Klasiokas, draugas, žmogus, negalėjęs likti nuošalyje matydamas neteisybę... Herojai, Genijai ir  visi Didieji žmonės pagauti impulso veikti, pasiekia didžių dalykų, tačiau sumoka už tai milžinišką kainą. Valerijus paaukojo, ką turėjo brangiausio, – savo gyvybę... Ilsėkis ramybėje brolau!“ – jautriai kalbėjo R. Pauliukaitis. 

Lietuvio bičiulis padėkojo už aukas ir palaikymą. Pasak jo, surinkta pakankama suma palaikų atvežimui ir laidotuvėms.

Kyjivo ligoninėje pirmadienį miręs lietuvis fronte Ukrainoje nekariavo, jo mirtis nesusijusi su sužeidimais kare, portalui „Lrytas“ patvirtino ir Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas.

„Ambasados žiniomis, šis Lietuvos pilietis fronte nekariavo ir jo mirties priežastis nėra susijusi su sužeidimais kare“, – portalui sakė V. Sarapinas.

Daugiau informacijos ambasadorius portalui nepateikė. BNS su ambasadoriumi susisiekti kol kas nepavyko.


Šiame straipsnyje: Valerijus Polkovnikovaskaras Ukrainojemirė lietuvismirties priežastis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių