Vokietijoje antikarinės demonstracijos pritraukė dešimtis tūkstančių žmonių

Sekmadienį dešimtys tūkstančių demonstrantų Vokietijos miestuose išėjo į gatves raginti taikos ir protestuoti prieš Rusijos invaziją į Ukrainą, pranešė policija ir organizatoriai.

Prie Berlyno Brandenburgo vartų susirinko jūra žmonių su geltonai-mėlynai nudažytais plakatais su užrašais „Stop Putinui“ ir „Stop karui“, o policija paskaičiavo, kad ši protesto akcija sostinėje pritraukė nuo 20 tūkst. iki 30 tūkst. dalyvių.

Frankfurte solidarizuotis su ukrainiečiais susirinko apie 11 tūkst. žmonių, o mitingai, pasak policijos, vyko „taikiai ir be incidentų“. Demonstrantai mojavo Ukrainos ir Europos Sąjungos vėliavomis, skandavo „Stoppt den Krieg“ („Sustabdykite karą“), pranešė įvykio vietoje buvęs žurnalistas.

Spalvingos eitynės taip pat vyko Štutgarte, Leipcige ir Hamburge, kuriose dalyvavo ir jauni, ir pagyvenę žmonės, taip pat ir šeimos su vaikais.

Scanpix nuotr.

Demonstracijas organizavo daugiau kaip 40 teisių gynimo organizacijų, bendruomenių, profesinių sąjungų ir religinių grupių. Anot organizatorių, visoje šalyje jos pritraukė apie 125 tūkst. žmonių.

Rašytiniame kreipimesi organizatoriai pasmerkė „vis žiauresnius“ išpuolius prieš civilius Ukrainoje ir gyrė rusų, protestuojančių prieš Kremliaus veiksmus, drąsą.

„Kartu raginame Vladimirą Putiną nedelsiant nutraukti išpuolius, pasitraukti iš Ukrainos ir atkurti jos teritorinį vientisumą“, – pažymima kreipimesi.


Šiame straipsnyje: vokietijademonstracijoskaraskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių