Vokietija žada siųsti Ukrainai daugiau ginkluotės, bet ne tankus

  • Teksto dydis:

Berlynas perduos Ukrainai daugiau šarvuočių ir raketų leidimo sistemų, bet nesiųs tankų, kurių prašo Kyjivas savo kontrpuolimui prieš Rusijos pajėgas, ketvirtadienį pareiškė Vokietijos gynybos ministrė Christine Lambrecht (Kristinė Lambrecht).

Ministrė pranešė, kad Vokietija perduos dvi salvinės artilerijos sistemas MARS II, 200 raketų bei 50 šarvuotų pėstininkų kovos mašinų „Dingo“.

Be to, „visai netrukus“ į Ukrainą iš Graikijos pajudės sovietų gamybos pėstininkų kovos mašinos BMP-1, nes jau beveik pasiektas susitarimas su Vokietija dėl Atėnų rezervų papildymo šiuolaikiškesniais šarvuočiais „Marder“, pažymėjo ministrė.

Ukraina ne kartą prašė perduoti vokiečių gamybos šarvuočių „Marder“, taip pat tankų „Leopard“. Tačiau naujausiame Vokietijos žadamos ginkluotės sąraše šios įrangos nėra.

Berlynas anksčiau pareiškė, jog „nesiims vienas“ tiekti ginklų. Ch. Lambrecht savo ruožtu pabrėžė, kad Vakarų gamybos kovinių tankų Ukrainai nėra pardavęs joks kitas sąjungininkas.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba kritikuoja Vokietiją dėl nenoro siųsti tankus. Ministro teigimu, nėra „nė vieno racionalaus argumento, kodėl šių ginklų negalima tiekti“ Kyjivui.

Ch. Lambrecht apie siunčiamą ginkluotę paskelbė netrukus po to, kai vokiečių užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) paragino greitai apsispręsti dėl Ukrainos prašomų tankų „Leopard“ tiekimo.


Šiame straipsnyje: vokietijaginklaitankaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių