Venecijos gatves ir vėl apsėmė potvynis: sunerimę ir gyventojai, ir turistai

Potvyniui pasiekus net 144 cm lygį, nemaža Venecijos dalis pirmadienį atsidūrė po vandeniu – užlieta daugiau nei 60 proc. istorinio miesto centro.

Potvyniai Venecijoje yra laikomi neįprastais, kai vandens lygis siekia daugiau nei 140 cm. Tokių atvejų dabartiniais laikais užfiksuota apie 20, tačiau pastaruoju metu jie dažnėja, tikėtina, kad dėl to kalta klimato kaita.

Į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įtraukta Venecija vis dar bando atsigauti po rekordinio lapkričio 12 d. potvynio, kai vandens lygis siekė 187 cm. Tai buvo aukščiausias vandens lygis Venecijoje per pastaruosius 53 metus, šis potvynis padarė didžiulę žalą miestui.

Venecijos potvynių stebėsenos centro duomenimis, pirmadienio potvynis aukščiausią lygį pasiekė 9.45 val. vietos laiku (10.45 val. Lietuvos laiku). Centras taip pat prognozuoja, kad antradienį vandens lygis mieste kils iki 135 cm.

Kaip teigia Potvynių stebėsenos centras, beveik 150 cm aukščio potvynis nereiškia, kad venecijiečiams tenka bristi per taip užsemtas gatves. Venecija yra įsikūrusi kiek aukščiau nei jūros lygis, todėl gatves vanduo pradeda semti tik potvyniams pasiekus apie 100 cm ribą.

Praeitą savaitę Venecijos viešbučių savininkai paskelbė apie rekordinį atšauktų viešbučių rezervacijų skaičių. Pasak jų, būtent lapkričio potvyniai išgąsdino turistus, nors lankytis mieste, teigė verslininkai, yra visiškai saugu.

Italijos vyriausybė investavo į kontroversiškai vertinamą apsaugos nuo potvynių sistemą, tačiau vadinamoji MOSE užtvanka vis dar neveikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kai jie SAVO Miestą statė, dar tų velnio neštų ir pamestų vėjininkų nebuvo.

Nieko naujo \\\\\.../////

Nieko naujo   \\\\\...///// portretas
jei užteko proto statyti miesą ant vandens.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių