Naujas vagišių taikinys – elektromobilių įkrovimo kabeliai: priežastis nustebins

Vagišiai Amerikoje turi naują taikinį – elektromobilių įkrovimo stoteles. Nusikaltėliai netgi neslėpdami veidų privažiuoja ir nusikerpa įkrovimo kabelius, mat juose yra vario. Jo kaina pasaulio rinkose artėja prie rekordinių aukštumų, o tai reiškia, kad nusikaltėliai, parduodami grobį, gali gauti vis daugiau pinigų.

Amerikos Siatlo valstijoje prie elektromobilių įkrovimo stotelės sustoję vagišiai nė neslėpdami veidų nukerpa laidus ir įsimetę juos į mašiną nurūksta. Tokių atvejų Jungtinėse Valstijoje sparčiai daugėja.  

„Tarkime, prieš dvejus metus kabelis buvo nupjaunamas kartą per pusmetį. Dabar tokie atvejai kartojasi kas mėnesį“, – teigė „Electrify America“ atstovas Anthony Lambkinas. 

Sugedusios įkrovimo stotelės tapo naujausia kliūtimi, trukdančia elektromobilių gamintojams Amerikoje privilioti naujus pirkėjus. 

„Kai nupjaunami kabeliai, neveikia visa įkrovimo stotelė. Mums tenka skubiai keisti kabelius, o tai kainuoja nemažai lėšų“, – aiškino A. Lambkinas.

Antrą pagal dydį elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą valdančios bendrovės duomenimis, prieš porą metų vienoje iš jos kone tūkstančio stotelių, kabelis galėjo būti nukirptas kartą per pusmetį. Šių metų gegužę šis skaičius jau viršijo 100 – daugiau nei per visus praėjusius metus. 

„Vandalizmo atvejų pasitaiko visur, todėl, manau, kad prie to reikia priprasti. Bet jei negalėčiau pasikrauti mašinos čia, kita stotelė yra už penkių mylių, todėl tiesiog važiuočiau ten“, – sakė elektromobilio vairuotoja iš Teksaso Roy Manuel. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

 

Pasak policijos, kartą vagys „Tesla“ įkrovimo stotelėje nukirpo net 19 laidų.  

„Jei matote transporto priemonę, kurios ten neturėtų būti, pavyzdžiui, benzinu varomą mašiną pastatytą elektrinių transporto priemonių vietoje, tikriausiai turite kam nors paskambinti. Jos nėra įkraunamos“, – įspėjo policininkas Robertas Carsonas. 

Kabelius vagys kerpa dėl juose esančio vario. Jo kaina pasaulio rinkose artėja prie rekordinių aukštumų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasirodo,

Pasirodo, portretas
kad ne tik rusai vogė lietuvių perekupams varį...Beje ne tik lietuviams-ir estams,nes tie vienu metu buvo įvardinti kaipo didžiausiais vario eksportuotojais į Vokietiją.

As

As portretas
Baisu kaip zmones negerai daro kad tik autostradose nepavogtu nenuvaziuosim i darba

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
reik su ratu ant kabelio užvažiuoti , o prieš tai kabelį į metalo vamzdį įtaisyti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių