V. Zelenskis: žengiau dar vieną žingsnį Ukrainos kelyje į ES

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio komanda stengiasi paspartinti Ukrainos įsipareigojimų įgyvendinimą stojimo į Europos Sąjungą (ES) kelyje, praneša „Ukrinform“.

Tokia žinia socialiniame tinkle „Telegram“ pasidalijo V. Zelenskio patarėjas Andrijus Jarmakas.

„Šalies kandidatės į ES statusą tikimės gauti po Europos Vadovų Tarybos posėdžio birželį. Vėliau prasidės stojimo į ES derybos, kurios turėtų vykti pagreitinta tvarka. Dabar prie to, kad padarytume viską, ką galime kuo greičiau, dirba visa prezidento, kanceliarijos ir Vyriausybės komanda“, – sakė A. Jarmakas.

Jis priminė, kad jau užpildyta ir Europos Komisijai išsiųsta pirmoji anketos dalis, skirta įvertinti Ukrainos galimybes gauti kandidatės į ES statusą. Prezidento patarėjas aiškino, kad viskas buvo padaryta per savaitę.  Būtent tai V. Zelenskis pažadėjo Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen, kai ši lankėsi Kyjive.

Apie tai feisbuko vaizdo įraše kalbėjo ir V. Zelenskis. „Žengiau dar vieną žingsnį pakeliui į ES, kad Ukrainos žmonės pasijustų Europos dalimi. Neabejoju, kad mums pavyks“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

 

 

Pasak A. Jarmako, Ukrainos valdžios institucijos toliau dirbs su antrąja anketos dalimi ir lauks teigiamos rekomendacijos iš Europos Komisijos. Kaip skelbia „Ukrinform, jis patikino, kad Ukraina bus ES.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisEuropos Sąjunganarystė ES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių