V. Zelenskis vėl nusifilmavo vietoje, iš kurios kreipėsi po Kyjivo puolimo: Ukraina tikrai sugrįš

  • Teksto dydis:

Trečiadienio vakarą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė paties nufilmuotą vaizdo įrašą, kuriame pažadėjo, kad Ukraina tikrai sugrįš į senas vėžes.

V. Zelenskis prisiminė, kad Ukrainoje 2012 metais buvo rengiama XIV Europos futbolo čempionato finalinė ceremonija.

„Lygiai prieš dešimt metų šią dieną įvyko „EURO 2012“ startas. Atidarymo ceremonija vyko Varšuvoje, finalinė ceremonija – mūsų sostinėje Kyjive. Rungtynės vyko skirtinguose mūsų šalies miestuose, daugiausia Donecke, Donbaso arenoje. Praėjo tik dešimt metų, o atrodo, kad tai buvo kitame pasaulyje. Prieš dešimt metų mūsų Doneckas buvo stiprus, išdidus ir išvystytas miestas“, – šnekėjo Ukrainos prezidentas.

Vis dėlto jis pažadėjo, kad Ukraina anksčiau ar vėliau grįš į įprastą gyvenimą.

„Ukrainos sugrįžimas tikrai įvyks. Mūsų vėliava ir Ukrainos įstatymai reikš normalų gyvenimą šiose teritorijose, šiuose miestuose. Reikš gyvenimą, kuris buvo anksčiau. Ramus, saugus, atviras pasauliui. Ir žinoma – naujas pasaulinio lygio komandų rungtynes Donbaso arenoje“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Simboliška, kad V. Zelenskis nusifilmavo toje pačioje vietoje, kaip ir vasario 26-ąją – tądien Ukrainos kariuomenė pranešė atrėmusi Rusijos puolimą prieš sostinę Kyjivą.

 

 


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskaras UkrainojeUkrainaDonbasaseuro 2012

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių