Ukrainos VRM ministras: nėra pavojaus, kad Rusijos pajėgos dabar veržtųsi į Kyjivą

Ukrainos vidaus reikalų ministras ketvirtadienį patikino, kad šiuo metu Rusijos pajėgų veržimosi į Kyjivą pavojaus nėra, bet sostinė ir toliau bus saugoma, praėjus daugiau nei 100 dienų nuo invazijos pradžios.

„Šiandien Kyjivo atakos pavojaus nėra“, – sakė vidaus reikalų ministras Denysas Monastyrskis.

„Prie Baltarusijos sienos nėra sutelkta karių, bet suprantame, kad rytoj galimi bet kokie scenarijai“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP, vilkėdamas juodą karišką megztinį su Ukrainos vėliava ant dešinės rankovės.

„Todėl vyksta rimti mokymai – ruošiama gynybos linija, rengiami kariai, kurie liks“ Kyjive ir aplink miestą, nurodė ministras.

Jis taip pat perspėjo, kad Rusijos smūgiai galimi bet kuriuo metu.

„Bet kuri vieta Ukrainoje gali tapti raketų taikiniu, įskaitant Kyjivą“, – sakė jis.

Pasak ministrų, jų taikiniais gali tapti ir „vyriausybės kvartalas“ ir sostinės „istorinis centras“.

Rusijos pajėgos buvo nusitaikiusios į Kyjivą invazijos į Ukrainą pradžioje vasario pabaigoje, kai greitai perėmė kelių miestelių aplink sostinę kontrolę.

Tačiau po mėnesio Rusijos pajėgos iš jų pasitraukė, ten palikusios daugybę nužudytų civilių, ir nuo to laiko susitelkė šalies rytinėje ir pietinėje dalyje.

Pasak D. Monastyrskio, Ukraina tęs į nelaisvę paimtų Rusijos karių baudžiamąjį persekiojimą dėl įtariamų karo nusikaltimų.

„Šie nusikaltimai neturi senaties. Kai tik šie monstrai bus rasti, jie bus patraukti atsakomybėn“, – sakė jis.

Iki šiol „288 žmonės yra įtariamieji“, nurodė ministras.

Jis pridūrė, kad vyksta derybos dėl Ukrainos karo belaisvių, laikomų Rusijos arba Maskvos remiamų separatistų nelaisvėje, susigrąžinimo.

„Itin svarbu sugrąžinti juos šiandien, išgelbėti tuos vyrukus nuo neišvengiamos mirties, – kalbėjo ministras. – Dirbame, kad pirmiausia būtų sugrąžinti sužeistieji.“


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKyjivasrusijos kariuomenėįsiveržimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių