Ukrainos parlamentas parengė sankcijas Rusijos politikams ir valdininkams

Ukrainos Aukščiausioji Rada pasiūlė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybai (SNBO) dešimčiai metų įvesti sankcijas Rusijos Valstybės Dūmos deputatams, politikams ir valdininkams, susijusiems su Donbaso „respublikų“ pripažinimu.

Už atitinkamą nutarimą per trečiadienio plenarinį posėdį balsavo 322 Aukščiausiosios Rados deputatai iš 351.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybai teikiamos sankcijos apima turto blokavimą, prekybos operacijų ribojimą, tranzito per Ukrainos teritoriją dalinį ar visišką nutraukimą, draudimą perkelti kapitalą iš Ukrainos, ekonominių ir finansinių įsipareigojimų vykdymo sustabdymą, specialių leidimų naudotis gelmėmis anuliavimą ar sustabdymą, draudimą dalyvauti valstybės turto privatizacijoje, naudotis radijo dažnių ištekliais.

Sankcijų paketas taip pat gali apimti visišką arba dalinį draudimą sudaryti vertybinių popierių sandorius, leidimų įvežti į Ukrainą ir išvežti iš jos valiutines vertybes išdavimo sustabdymą, prekybos susitarimų, bendrų projektų ir pramonės programų įvairiose srityse, įskaitant saugumą ir gynybą, sustabdymą.

Taip pat gali būti uždrausta perduoti technologijas, teises į intelektinę nuosavybę, gali būti nutraukti kultūriniai mainai ir mokslinis bendradarbiavimas, atšaukti oficialūs vizitai, posėdžiai ir derybos dėl susitarimų, atimti Ukrainos valstybiniai apdovanojimai, uždrausta nuosavybės teise įsigyti žemės.

Sankcijos siūlomos reaguojant į Rusijos prezidento Vladimiro Putino pirmadienį priimtą sprendimą pripažinti Rytų Ukrainoje įkurtų dviejų prokremliškų separatistinių „liaudies respublikų“ nepriklausomybę ir Maskvos ketinimus dislokuoti pajėgas tose teritorijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hagos tribunolas

Hagos tribunolas portretas
Arteja fasistines kremliaus gaujos krachas, arteja... :D

kokią

kokią  portretas
dar prekybą riboti jie sugalvojo, kai 80 procentų patys ukrainiečiai savo visokiausios produkcijos eksportuoja į Rusiją, o ES jie reikalingi tik kaip importuotojai

je

je portretas
Rusija nors 1000 daly tokiu sankciju ivestu U krainai ir jiems butu kapec...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių