Ukrainos KT pirmininkas įtariamas liudytojo papirkimu

Ukrainos Konstitucinio Teismo pirmininkas Oleksandras Tupyckis įtariamas liudytojo papirkimu ir teismo suklaidinimu žinomai melagingais liudytojo parodymais, pirmadienį pranešė generalinė prokuratūra.

„Nuo pranešimo apie įtarimą išsiuntimo KT vadovas laikomas įtariamu dėl liudytojo papirkimo, taip pat žinomai melagingų liudytojo parodymų, t. y., įtariamas nusikalstamomis veikomis, numatytomis baudžiamojo kodekso 386-ame ir 384-o straipsnio 2-oje dalyje“, – naujienų agentūrai „Interfax-Ukraina“ sakė prokuratūros atstovai.     

Savo ruožtu generalinės prokuratūros spaudos tarnybos atstovė Maryna Chomenko žurnalistams sakė: „Šiuo metu O. Tupyckiui inkriminuojamas nesunkus nusikaltimas, todėl kardomosios priemonės skirti neplanuojama.“  

Ji taip pat patikslino, kad generalinė prokuratūra negavo iš Konstitucinio Teismo pirmininko jokių prašymų.

Pasak M. Chomenko, įtariama, kad O. Tupyckis „veikdamas savanaudiškais tikslais ir buvusio Ukrainos aukščiausiojo ūkinio teismo vadovo interesais, darė poveikį liudytojui baudžiamojoje byloje jį papirkdamas, kad šis atsisakytų duoti parodymus arba duotų melagingus parodymus“.     

M. Chomenko sakė, kad KT vadovas 2018-2019 metų laikotarpiu generalinės prokuratūros specialiųjų tyrimų valdybai tris kartus pateikė melagingus parodymus tiriant baudžiamąją bylą dėl bendrovės „Zujevskij energomechaničnyj zavod“ užvaldymo.   

Generalinės prokuratūros spaudos tarnyba informavo, kad O. Tupyckiui pranešimas apie įtarimą buvo išsiųstas paštu, nes jis pirmadienį nepasirodė prokuratūroje.

„Jis (O. Tupyckis) pranešė, kad negali atvykti dėl šeiminių aplinkybių, tačiau nepateikė dokumentų, kurie pagrįstų neatvykimo priežasčių rimtumą“, – nurodė spaudos tarnyba. 

Prokuratūra taip pat informavo perdavusi Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui prašymą „dviem mėnesiams nušalinti O. Tupyckį nuo Konstitucinio Teismo teisėjo pareigų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ooo

ooo portretas
labai senas spec.tarnybu bajeriukas....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių