Ukraina: Rusijos pajėgos rengiasi dideliam puolimui Luhansko srityje

Rusijos kariai ruošiasi dideliam puolimui rytiniame Ukrainos Luhansko regione, pirmadienį per „Telegram“ pranešė vietos gubernatorius Serhijus Haidajus.

„Matome, kad įranga atvyksta iš įvairių krypčių, atvežama žmonių, degalų“, – vaizdo įraše sakė jis.

„Suprantame, kad jie ruošiasi dideliam proveržiui“, – pridūrė jis.

S. Haidajus paragino gyventojus kuo greičiau palikti regioną.

„Prašome nelaukti, kol jūsų namai bus bombarduojami“, – sakė jis kitame vaizdo įraše.

„Nedelskite“, – pabrėžė jis ir pridūrė, jog pirmadienį buvo evakuota apie 1 000 žmonių.

Pasak vieno aukšto rango Pentagono pareigūno, Rusija išvedė apie du trečdalius savo karių, dislokuotų aplink Kyjivą – daugiausia atgal į Baltarusiją, planuojant juos pasiųsti į kitas vietas Ukrainoje.

„Bombardavimai tampa vis dažnesni. Praėjusią naktį bandyta prasiveržti prie [netoli Luhansko esančios] Rubižnės. [Tačiau] mūsų gynėjai atrėmė ir išvedė iš rikiuotės kelis tankus – ten buvo dešimtys [Rusijos karių] lavonų“, – kalbėjo S. Haidajus.

„Vakar, deja, du savanoriai žuvo per minos ar minosvaidžio sviedinio sprogimą“, – tęsė jis ir pridūrė, kad „buvo smogta cerkvei“.

Kaip „Facebook“ paskelbė Boros meras Oleksandras Tertyšnas, kurio miestelis yra pusiaukelėje tarp Luhansko ir rytinio didmiesčio Charkivo, vietos valdžiai „teko priimti sprendimą evakuoti gyventojus... dėl piliečių saugumo“.

„Galintys išvykti savo transporto priemonėmis, raginami taip ir pasielgti“, – parašė meras.

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius savo ruožtu pranešė, kad „priešas pergrupuoja savo pajėgas, ketindamas tęsti puolimą... Mariupolyje ir Charkivo srityje“.

Pasak O. Arestovyčiaus, „priešas sieks apsupti mūsų karius... ir užbaigti Mariupolio puolimą“. Šis apsiaustas uostamiestis jau yra smarkiai nuniokotas dėl maždaug mėnesį trunkančių karo veiksmų.

„Tačiau visi mes esame tikri, kad jiems to padaryti nepavyks“, – pabrėžė prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeluhanskaspuolimasRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių