Turkijos policija išvaikė LGBTQ „Pride“ eitynes, sulaikė 30 žmonių

Turkijos sostinėje policija antradienį išvaikė LGBTQ „Pride“ eitynes ir sulaikė dešimtis žmonių.

Turkų pareigūnai uždraudė LGBTQ renginius, tačiau apie 50 žmonių su vaivorykštės vėliavomis vis tiek žygiavo į pagrindinį parką pažymėti „Pride“ mėnesio pabaigos.

Policijos pareigūnai neleido grupei pasiekti parko ir sulaikė dalyvius judrioje gatvėje Ankaros centre.

Kai kurie eitynių dalyviai buvo pargriauti ant žemės, o tai sukėlė praeivių, kurie bandė fiziškai įsikišti arba maldavo pareigūnų juos paleisti, pyktį. Buvo matyti, kaip pareigūnai juos stumia.

Pasak organizatorių, mažiausiai 30 žmonių buvo sulaikyti.

Nedidelė islamistų grupė, kuri LGBTQ bendruomenę laiko grėsme, netoli parko surengė kontrprotestą.

Anksčiau Turkija buvo viena iš nedaugelio musulmonų dominuojamų šalių, kurioje buvo leidžiama rengti „Pride“ eitynes. Pirmosios buvo surengtos 2003-iaisiais, praėjus metams po to, kai į valdžią atėjo prezidento Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) partija.

Pastaraisiais metais vyriausybė ėmė griežtai vertinti religiškai konservatyvių pažiūrų neatitinkančių grupių viešus renginius. Per „Pride“ renginius būdavo suimama daug žmonių, policija panaudodavo ašarines dujas.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Stambule uždraudus „Pride“ renginius trumpam buvo sulaikyta beveik 400 aktyvistų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

POLICIJA -- a t s t o k i t e nuo gamtos ANOMALINIŲ

POLICIJA -- a t s t o k i t e  nuo gamtos ANOMALINIŲ   portretas
n u s k r i a u s t ų ŽMONIŲ , kurie Lietuvoje, daugelį šimtmečių gyvena ir jų niekas n e s k r i a u d ė ir neskriaudžia , tad NEREIKIA p e r d ė t a i juos reklamuoti ir be reikalo saugoti nežinia nuo ko.--POLICININKAI iki šiol n e s u v o k i a t e , jog patys GYVENTOJAI saugo, MŪSŲ tarpe gyvenančius GAMTOS n u s k r i a u s t u s --ne tik nuo į k y r a u s policininkų ir KITŲ p e r d ė t o "rūpesčio "--darydami g ė d ą Lietuvos į v a i z d ž i u i .

Vatnykas

Vatnykas portretas
Puiki žinia, pagarba turkams.

Anonimas

Anonimas portretas
Nors kažkur tvarka yra.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių