Teroristų taikiniai Paryžiuje – kalėdinė mugė ir Disneilendas

  • Teksto dydis:

Džihadistų teroro tinklas planavo gruodžio 1 dieną smogti Paryžiui ir kaip potencialius taikinius studijavo įvairias vietas, tarp jų – kalėdinę mugę ir Disneilendą netoli Prancūzijos sostinės, ketvirtadienį sakė šaltinis policijoje.

Po aštuonis mėnesius trukusio saugumo tarnybų tyrimo praėjusį savaitgalį per policijos reidus šalies rytuose esančiame Strasbūre ir pietuose esančiame Marselyje buvo areštuoti septyni įtariamieji, bet du iš jų vėliau buvo paleisti.

Pasak šaltinio, tyrėjai nustatė, kad įtariamieji internete ieškojo informacijos apie įvairias sostinės vietas, tarp jų – kalėdinę mugę Eliziejaus laukų gatvėje, Paryžiaus Disneilendą, kavines miesto šiaurės rytuose, Paryžiaus kriminalinės policijos būstinę ir vieną metropoliteno stotį.

Penki įtariamieji buvo sulaikyti pagal įstatymą dėl artėjančių teroro atakų tyrimų.

Pranešama, kad vienas šių vyrų tyrėjams pasakė apie planuojamas atakas ir kaip taikinius nurodė policijos būstinę Paryžiaus centre, vidaus saugumo departamento DGSI būstinę miesto šiaurės vakaruose.

Manoma, kad kai kurie šios grupės nariai vadovavosi vieno džihadisto Sirijoje įsakymais.

Per minėtus reidus rasti du pistoletai, automatinis pistoletas, pusiau automatinis ginklas ir džihadistų propagandinė medžiaga.

Po pernai Paryžiuje buvusių atakų Prancūzijoje galioja ekstremali padėtis, pagal kurios sąlygas saugumo pajėgos turi daugiau įgaliojimų sekti ir areštuoti įtariamuosius.

Nuo 2015 metų pradžios islamo ekstremistai Prancūzijoje įvykdė tris didelio masto atakas. 2015 metų sausį buvo atakuoti satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ redakcija ir žydų prekybos centras, pernai lapkritį „Islamo valstybės“ (IS) džihadistai per atakas koncertų salėje „Bataclan“, nacionaliniame stadione ir keliuose baruose bei restoranuose išžudė 130 žmonių, o šių metų liepą radikalizavęsis ekstremistas Nicoje fejerverką stebėjusioje minioje sunkvežimiu mirtinai sužalojo 86 žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių