Švedija kaltina Rusijos lėktuvą šnipą pažeidus šalies oro erdvę

  • Teksto dydis:

Rusijos žvalgybinis lėktuvas penktadienį buvo trumpam pažeidęs Švedijos oro erdvę, šeštadienį pranešė Švedijos gynybos pareigūnai.

„Rusų orlaivis AN-30 penktadienio vakare pažeidė Švedijos oro erdvę“, – rašoma Švedijos gynybos ministerijos paskelbtame pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad ministerijos pareigūnų grupės stebėjo incidentą ir padarė atitinkamų nuotraukų.

Pasak ministerijos, lėktuvas skrido į rytus nuo Bornholmo – Danijai priklausančios Baltijos jūros salos, – o po to pasuko link Švedijos teritorijos.

„Pažeisti Švedijos oro erdvę yra visiškai nepriimtina“, – pareiškė gynybos ministras Peteris Hultqvistas (Pėteris Hultkvistas), kurį citavo valstybinė televizija SVT.

„Toks veiksmas yra neprofesionalus ir, atsižvelgiant į bendrą saugumo padėtį, visiškai netinkama. Švedijos suverenumo turi būti gerbiama visais atvejais“, – pridūrė ministras, kurio šalis po Rusijos pradėtos invazijos į Ukrainą ėmė svarstyti galimybę įstoti į NATO.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tokiu atveju

tokiu atveju portretas
reikia naudoti stingerį

Anonimas

Anonimas portretas
O kas tai per daiktas ta svedija? Ir kur ji randasi?

tik

tik portretas
vien neapikanta bei karo kurstymas per kom o ??? kokiu velniu jav nato braunasi i europa azija o kinai afrika savo zemine nesusitvarko ir dar nori kitiems nurodinet kaip mes turime daugintis po lgbt ju veliava kuria naglai ir ciniskai iremino su visa narkosaika ir sis banditizmas tiesiogine prasme jiems patiems atsirugs su kaupu nes Dievas yra tik ne vatikaui sprest ir ne sujuo o su z monem kurie gyvena nepazeisdami gamtos istatymu =======
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių