Per susirėmimus Azerbaidžano ir Armėnijos pasienyje žuvo dar vienas karys

Azerbaidžanas ketvirtadienį pareiškė, kad per kautynes pasienyje su Armėnija žuvo dar vienas jo karys.

Gynybos ministerija Baku tvirtina, kad per karo veiksmus buvo nukauta iki 20 armėnų kareivių, taip pat buvo sunaikinta radijo ir elektroninės karybos įrangos, karinių postų, atramos punktas ir šarvuotoji mašina.

„Azerbaidžano padaliniai imasi atsakomųjų priemonių, siekdami nuslopinti priešo kovinį aktyvumą“, – pabrėžė ministerija.

Liepos 12 dieną prasidėję susirėmimai abiejų šalių pasienyje tris dienas tęsėsi gretimuose regionuose – Azerbaidžano Tovūze ir Armėnijos Tavuše. Šie regionai taip pat ribojasi su Sakartvelu ir yra už kelių šimtų kilometrų nuo ginčijamo Kalnų Karabacho, kur padėtis lieka rami.

Baku teigimu, susirėmimai pasienyje pareikalavo iš viso 12 azerbaidžaniečių karių ir karininkų gyvybių.

Jerevanas savo ruožtu pranešė apie keturis žuvusiuosius ir, remdamasis atnaujintais duomenimis, informavo apie 20 sužeistųjų.

Azerbaidžanas ir Armėnija dėl apšaudymo kaltina vienas kitą, o armėnų prezidentas Armenas Sargsianas anksčiau trečiadienį Baku veiksmus pavadino „atviru karinės agresijos bandymu“.

Savo ruožtu Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Aliyevas (Ilchamas Alijevas) trečiadienį patikino, kad jo šaliai nėra prasmės inicijuoti karinius veiksmus pasienyje su Armėnija.

Trečiadienį prie Armėnijos ir Azerbaidžano sienos buvo ramu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių