Suomijoje pirmą kartą per 3 mėnesius neužfiksuota nė vieno naujo COVID-19 atvejo

Suomijos sveikatos apsaugos pareigūnai ketvirtadienį, pirmą kartą per daugiau nei 3 mėnesius, paskelbė apie nulį naujų COVID-19 atvejų šalyje.

„Tai yra pirmoji nulinė diena nuo vasario 26-osios“, – naujienų agentūrai AFP sakė Sveikatos ir gerovės instituto atstovas.

Tiesa, instituto teigimu, ketvirtadienį nuo COVID-19 mirė dar vienas žmogus. Iš viso 5,5 mln. gyventojų turinčioje Suomijoje nuo ligos mirė 322 žmonės.

Suomijoje užregistruota iš viso 6 911 COVID-19 atvejų, apie 5 800 žmonių jau pasveiko nuo šios ligos. Šiuo metu ligoninėse gydomi 50 žmonių, septyni iš jų – intensyvios terapijos skyriuose.

Koronaviruso pernašos rodiklis (R0) Suomijoje pastarosiomis savaitėmis siekia tarp 0,75 ir 0,8, teigė pareigūnai, pabrėždami, kad jau gegužės pradžioje trečdalis ligoninių nebuvo užregistravusios nė vieno COVID-19 atvejo.

Nuo gegužės vidurio Suomijos vyriausybė švelnina karantino apribojimus, kurie buvo įvesti kovo 18 d.

Gegužės viduryje buvo atidarytos mokyklos, anksčiau šią savaitę lankytojus vėl priėmė barai, restoranai, sporto klubai ir kultūros įstaigos.

Tiesa, Vyriausybė ir medikai sako esantys pasiruošę antrajai protrūkio bangai vėliau šiemet ir perspėjo gyventojus laikytis fizinio atstumo reikalavimų ir saviizoliuotis bei kreiptis į medikus, jei šie patiria kokius nors COVID-19 simptomus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių