Stichija neaplenkė Lenkijos: gatvės virto šerbeto upėmis

  • Teksto dydis:

Pirmadienį audros neaplenkė kaimyninės Lenkijos. Puslapyje „Orai ir klimatas“ Lietuvoje pasidalinta nuotraukomis, kuriose – it puta plaukiančios Gniezno gatvės.

„Trumpos liūtys, perkūnija, kruša lankosi ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkinėse valstybėse. Pirmadienį Vakarų Lenkijoje, Gniezno mieste (netoli Poznanės), netgi fiksuota labai gausiai iškritusi kruša. Žemė pasidengė storu ledėkų sluoksniu, o gatvės pavirto šerbeto upėmis. Taip gali nutikti ir Lietuvoje, tai tik laiko klausimas“, – rašė meteorologai.

Anot jų, visame regione aplink Lietuvą (Latvija, Baltarusija, Lenkija, Vokietija ir kt.) orai panašūs.

„Nėra jokių ciklonų ir ryškių frontų, maži atmosferos slėgio gradientai, randasi tik nepastovumo linijos, todėl popiet kyla neilgai gyvuojantys trumpo lietaus su perkūnija židiniai. Pasitaiko ir smulkios krušos. Ateinančios šios savaitės dienos plius minus bus panašios, todėl taip ir planuokitės, kad įdienojus ir vakare pravartu su savimi turėti skėtį“, – rašoma feisbuke.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
reikejo gerai pasimslsti tikram Dievui o ne vatikano iremintam tuskiukui ir audra butu prauzusi drauge su juo taip kad kur politika ten ir velnias su ragiukais //////
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių