Per sprogdinimus Kabule žuvusių amerikiečių padaugėjo iki trylikos

JAV Gynybos departamentas ketvirtadienį pranešė, kad amerikiečių karių, žuvusių per mirtininkų sprogdintojų atakas šalia Kabulo oro uosto, padidėjo iki trylikos ir kad dar aštuoniolika jų buvo sužeisti.

„Tryliktas JAV pajėgų narys mirė nuo žaizdų po atakos prie Abbey (Abio) vartų“ Hamido Karzai (Hamido Karzajaus) tarptautiniame oro uoste, sakoma kapitono Billo Urbano (Bilo Erbano) pranešime.

Tuo metu Jūrų pėstininkų korpuso atstovas majoras Jimas Stengeris (Džimas Stengeris) nurodė, kad dešimt žuvusiųjų ir keli sužeistieji yra jūrų pėstininkai.

„Gedime šių jūrų pėstininkų netekties ir meldžiamės už jų šeimas, – sakoma J. Stengerio pranešime. – Mūsų jūrų pėstininkai tęs savo misiją, išlaikydami mūsų korpuso paveldą – visada būti pasiruošusiems atsakyti į iššūkius vykdant kiekvieną nepaprastą užduotį, kurios reikalauja mūsų šalis.“

Kariškiai kol kas nepateikė jokių detalių, kas nutiko per šį išpuolį, už kurį atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) Afganistane veikianti grupuotė.

Oro uosto prieigas kontroliuoja Talibanas, o vartus saugo jūrų pėstininkų ir kitų amerikiečių dalinių stiprios pajėgos.

Šiems kariams tenka atsakomybė kiekvieną dieną tikrinti tūkstančius žmonių, plūstančių į oro uostą, kad ištrūktų iš šalies, kurioje valdžią vėl užgrobė Talibanas.

Sargybiniai tikrina evakuojamųjų dokumentus ir vertina, ar tie žmonės nekelia grėsmes, ketvirtadienį sakė JAV kariuomenės Centrinio štabo vadas generolas Kennethas McKenzie (Kenetas Makenzis).

„Turime patikrinti žmones prieš jiems patenkant į oro uostą, – nurodė K. McKenzie. – Neįmanoma to daryti būnant atokiai. Galiausiai tenka labai priartėti prie to asmens.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

JAV SAVO STICHIJOJE....

JAV SAVO STICHIJOJE.... portretas
"Žuvo 13 amerikiečių"...Suprask - kiti - apie 100 piliečių žuvusių ir sužeistų Amerikos nedomina...kiti - ne žmonės...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių