Šiurpu: Latvijoje per pastaruosius kelerius metus nužudytas jau trečias advokatas

Latvijoje sekmadienio naktį savo namuose buvo nužudytas advokatas Pavelas Rebenokas, pranešė policija, o vidaus reikalų ministras Sandis Girgenas pareiškė, kad šio nužudymo tyrimui bus suteiktas aukščiausias prioritetas.

Ministras, kuris sakė, kad 10-ojo dešimtmečio nusikaltėlių pasaulio metodams negalima leisti grįžti į Latviją, atkreipė dėmesį, kad P. Rebenokas yra jau trečias advokatas, nužudytas per pastaruosius kelerius metus. Kol kas ištirtas tik vienas iš dviejų ankstesnių nužudymų, pridūrė jis.

Policija pradėjo tyrimą dėl nužudymo, susijusio su apiplėšimu, bet anksčiau drauge su P. Rebenoku į Latvijos farmacijos pramonės lyderės „Olainfarm“ tarybą paskirtas juristas Martinis Kriekis, kuris šeštadienį buvo susitikęs su nužudytuoju, mano, kad tai buvo užsakyta politinė žmogžudystė.

M. Kriekis sakė, kad šeštadienį vakare P. Rebenokas buvo pas jį svečiuose ir vėlai išvyko namo. Socialiniame tinkle „Twitter“ M. Kriekis paskelbė apie 20 tūkst. eurų premiją už pagalbą sugaunant žudikus.

Pernai kovą, dar pirmininkaudamas „Olainfarm“ tarybai, P. Rebenokas sulaukė grasinimų ir kreipėsi į policiją bei Valstybės saugumo tarnybą.

2003 metais P. Rebenokas tapo tuometinio premjero Einaro Repšės neetatiniu patarėju laivybos ir uostų klausimais, vėliau buvo paskirtas finansų ministro patarėju Ventspilio uosto klausimais.

Nuo 2018 metų rugsėjo iki 2019 metų balandžio P. Rebenokas pirmininkavo „Olainfarm“ tarybai, 2019 metų vasarį tapo Rygos laisvojo uosto valdybos nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių