Rusijos Sibire aptiktas dingęs keleivinis lėktuvas, visi jame buvę žmonės – gyvi

Rusijos Sibire netoli Tomsko miesto penktadienį dingęs keleivinis lėktuvas An-28, kuriuo skrido 18 žmonių, buvo surastas, o visi jame buvę žmonės yra gyvi, pranešė pareigūnai.

„Lėktuvo avarinio nusileidimo vieta buvo aptikta. Matyti gyvų žmonių“, – pranešime sakė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija.

Vietos oro linijos „Sibirskaja liogkaja aviacija“ (SILA) patvirtino, kad visi orlaivyje buvę žmonės – ir keleiviai, ir ekipažas – yra gyvi. Remiantis atnaujintais Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos duomenimis, jų buvo 18.

Bagčiaro rajone avariniu būdu nutūpusio lėktuvo įgula ir keleiviai sunkių sužeidimų nepatyrė, naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė srities administracijos spaudos tarnyba.

„Lėktuvo An-28, skridusio iš Kedrovo į Tomską, keleiviai ir įgulos nariai pastebėti iš gelbėtojų sraigtasparnių. Medikai įvykio vietoje užfiksavo daugiausia sumušimų ir nubrozdinimų“, – sakė atstovas.

Pasak jo, Tomsko srities gubernatorius Sergejus Žvačkinas pranešė, kad lėktuve buvę žmonės bus apžiūrėti srities klinikinėje ligoninėje.

Į tą vietą, kur nusileido lėktuvas, atvyko Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos sraigtasparnis, keleivių evakuacijai išsiųsta papildomų sraigtasparnių, nurodė ministerija.

„Mes visi tikėjome stebuklu ir dėl pilotų profesionalumo jis įvyko, visi gyvi. Visi bus nugabenti į Tomską, visus apžiūrės medikai srities klinikinėje ligoninėje. Tuos, kuriems tikrai neprireiks medicininės pagalbos, išvežiosime į namus“, – sakė S. Žvačkinas.

Anksčiau informuotas šaltinis sakė, kad avariniu būdu tūpusio lėktuvo pilotui lūžo kojos kaulai.

Anksčiau taip pat pranešta, kad Bakčiaro rajone suveikė lėktuvo avarinis švyturys.

Dėl įvykio iškelta baudžiamoji byla dėl galimo oro transporto saugumo ir eksploatacijos taisyklių pažeidimo.

An-28 yra nedidelis sovietų gamybos turbopropelerinis lėktuvas, skirtas nedideliems nuotoliams, ir naudojamas visoje Rusijoje bei kai kuriose kitose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių