Rusijos lyderis prabilo apie Vuhledare žuvusius rusų karius

  • Teksto dydis:

Vladimiras Putinas ciniškai kalbėjo apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų jūrų pėstininkų korpusą, kuris Ukrainoje patiria katastrofiškų nuostolių Vuhledaro sektoriuje.

Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno jūrų pėstininkų pralaimėjimas Ukrainos Vuhledaro apylinkėse pastaruoju metu yra svarbiausia vadinamųjų „Z-kanalų“ tema. Vladimiras Putinas, matyt, norėdamas numalšinti pasipiktinimo bangą, atkreipė dėmesį į savo grupuotės drąsą. Tačiau tai tik dar labiau supykdė Rusijos „turbopatriotus“.

Putino pareiškimas apie jūrų pėstininkus buvo parodytas vasario 12 d. ryte per valstybinį kanalą „Rossija 1“. Ištrauką galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

„Jūrų pėstininkai dirba tinkamai. Šiuo metu jie didvyriškai kovoja – ir Ramiojo vandenyno laivynas, ir Šiaurės laivynas“, – šypsodamasis pasakė V. Putinas ir greitai išėjo.

Reikia pažymėti, kad Ramiojo vandenyno laivyno jūrų pėstininkai pastarąsias kelias savaites nesėkmingai bandė šturmuoti Vuhledarą Donbase. Ukrainos artilerija sunaikino į puolimą mestas rusų karių ir technikos kolonas.

Sugauti įsibrovėliai praneša, kad prie Vuhledaro žuvo iki pusės elitinio Ramiojo vandenyno laivyno 155-osios jūrų pėstininkų brigados personalo. Tikslus skaičius nežinomas, bet spėliojama apie šimtus Rusijos karių ir dešimtis technikos vienetų.

Tai sukėlė pasipiktinimo bangą karą palaikančiuose socialinių tinklų grupėse. Karo gerbėjai kaltina Rusijos kariuomenės vadovybę dėl išdavystės, sabotažo ir reikalauja egzekucijų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojepropagandaVladimiras Putinaskariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių