Rusijos Dūmos pirmininkas pagrasino JAV: turime, ką susigrąžinti

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkas ir  Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas trečiadienį išplatino griežtą įspėjimą, kad Rusija turi, ką atgauti iš JAV – Aliaskos valstiją, rašo „Newsweek“.

„Kai jie [JAV įstatymų leidėjai] bando pasisavinti mūsų turtą užsienyje, jie turėtų žinoti, kad mes taip pat turime, ką susigrąžinti“, – trečiadienį per susitikimą su Rusijos pareigūnais sakė V. Volodinas.

Įtampa tarp JAV ir Rusijos auga jau kelis mėnesius dėl Ukrainoje tebesitęsiančio karo ir precedento neturinčių sankcijų, kurias Vakarų šalys taikė reaguodamos į V. Putino invaziją. Rusija grasino tiesioginiu konfliktu su JAV ir NATO, kurstydama baimę, kad karas gali išplisti už Ukrainos sienų.

Remiantis V. Volodino komentarais, galima spėti, kad jis galėtų paremti Rusiją, jei ši nukreiptų jėgą į Aliaską. Tai esą būtų kerštas už Rusijos turto įšaldymą ir sukeltų karinę konfrontaciją tarp Rusijos ir JAV.

Pasak Kongreso bibliotekos, Aliaska kadaise buvo Rusijos dalis, kol JAV 1867 metų kovo 30 dieną įsigijo teritoriją už 7,2 mln.

 

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos kariaiAliaskagrasinimai JAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių