Rusija pradeda savo karinės technikos atitraukimą iš Sirijos

  • Teksto dydis:

Rusijos kariuomenė penktadienį pareiškė pradedanti mažinti Sirijoje dislokuotas pajėgas, o konflikto zoną pirmasis paliks lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“.

„Vykdant vyriausiojo vado (prezidento) Vladimiro Putino sprendimą, Gynybos ministerija pradeda mažinti ginkluotųjų pajėgų grupes Sirijoje“, – sakė Rusijos generalinio štabo vadas Valerijus Gerasimovas per televiziją.

V.Gerasimovas įsakė tuoj pradėti pasiruošimą sugrąžinti lėktuvnešį „Admiral Kuznecov“, atominį kreiserį „Piotr Velikij“ ir kovos su povandeniniais laivais laivą „Severomorsk“ į jų bazavimosi uostą Arktyje.

„Užduotys, iškeltos lėktuvnešio grupei per šią kovinę misiją, buvo įgyvendintos“, – pridūrė Rusijos pajėgų pagrindinis vadas Sirijoje Andrejus Kartapolovas.

Per du mėnesius Sirijos misijoje dalyvavę orlaiviai nuo lėktuvnešio pakilo apie 420 kartų ir bombardavo 1 252 „teroristų“ taikinius, nurodė A.Kartapolovas.

Jo teigimu, Rusija tebeturi pakankamus oro gynybos pajėgumus Sirijoje, nes šioje karo nualintoje šalyje tebėra dislokuoti zenitinių raketų kompleksai S-300 ir S-400.

Rusijos lėktuvnešis „Admiral Kuznecov“ ir jį lydinčių laivų grupė į Viduržemio jūros rytinę dalį atplaukė lapkričio pirmoje pusėje, o jo aviacijos grupė vykdė misijas Sirijoje ir padėjo Damasko režimui atsikovoti antrą pagal dydį Alepo miestą.

Nuo to laiko sovietų statybos lėktuvnešis patyrė nemažai incidentų ir prarado du lėktuvus. Dėl to kariuomenės ekspertai ėmė abejoti taktine šio senstančio laivo svarba.

Sirijos pajėgos praėjusį mėnesį iš sukilėlių atkovojo Alepo miestą; ši režimo pergalė buvo didžiausia per jau ilgiau kaip penkerius metus besitęsiantį karą.

Rusijos prezidentas gruodžio 29 dieną įsakė pradėti savo pajėgų atsitraukimą, o kitą dieną Sirijoje įsigaliojo vyriausybės bei sukilėlių paliaubos. Šiuo metu paliaubų laikomasi, o didžiojoje šalies dalyje yra ramu. Vis dėlto kai kur tęsiasi riboto masto susirėmimai, dėl kurių konflikto šalys kaltina viena kitą.

Rusija kartu su Turkija ir Iranu šiuo metu siekia, kad šios paliaubos atvertų kelią taikos deryboms, kurias planuojama surengti vėliau šį mėnesį Kazachstano sostinėje Astanoje.

Savo bombardavimo kampaniją Sirijoje Rusija pradėjo 2015 metų rugsėjį ir tapo pagrindine B.Assado režimo sąjungininke.

V.Putinas jau buvo pranešęs apie dalinį atsitraukimą iš Sirijos 2016 metų kovą, tačiau Maskva vėliau vėl sustiprino kontingentą Sirijoje, suintensyvėjus kovoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tu pedofile nei to neturi,tai kur tavo bestija buvo per sausio įvykius,nes rusijai tiek daug lėktuvnešių ir nereikia,ji pakankamai turi raketų,bet tu esi tik paprastas debilas ir po mėlynu andaroku tavo vieta

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Putino subinlaižiai bando gelbėti susidariusią juokingą padėtį, į kurią pakliuvo Putinas su savo kariauna pamėginęs pagązdinti pasaulį, pademonstruodamas Rusų laivyno galią - turimu vieninteliu surūdijusiu lėktuvnešiu „Admiral Kuznecov“.

jankis

jankis portretas
kad artėja bestijos krachas tai tiesa,geriau tu man pasakyk,kur ji buvo per sausio įvykius,todėl tau debile pasakysiu tik viena,koks tu tokie ir tavo garbinamieji
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių