Rusija Kurske įrenginėja betonines slėptuves

  • Teksto dydis:

Rusijos Kursko srityje, kur Ukrainos pajėgos jau trečią savaitę tęsia puolimą, įrenginėjamos betoninės slėptuvės nuo oro smūgių, ketvirtadienį pranešė regiono gubernatorius.

Tai daroma tuo metu, kai su Ukraina besiribojančiuose Rusijos rajonuose dėl ukrainiečių karių įsiveržimo ir intensyvaus apšaudymo paskelbta nepaprastoji padėtis ir tūkstančiai žmonių priversti evakuotis iš pasienio teritorijų.

„Šiandien Kurske pradėtos įrenginėti betoninės slėptuvės“, – socialiniame tinkle „Telegram“ parašė gubernatorius Aleksejus Smirnovas.

Jis paskelbė sunkvežimio, vežančio vieną iš betono modulių, nuotrauką. Jis sakė, kad mieste bus įrengta 60 tokių slėptuvių.

Regiono sostinė Kurskas yra maždaug už 80 km nuo sienos su Ukrainos Sumų regionu, iš kur prasidėjo puolimas. Jame gyvena apie 440 tūkst. gyventojų.

A. Smirnovas sakė, kad 10 slėptuvių bus įrengta mažesniame Železnogorsko mieste ir panašių priemonių bus imtasi šalia Kursko atominės elektrinės esančiame Kurčatovo mieste.

„Sprendimą dėl tokių konstrukcijų įrengimo priėmė operatyvinis štabas“, sudarytas iš įvairių tarnybų pareigūnų, pridūrė jis.

Birželį Kursko pareigūnai pareiškė, kad daug tokių slėptuvių įrengs tik eskalacijos atveju, pranešė laikraštis „Kommersant“.

Ukraina savo miesteliuose ir miestuose, įskaitant Kyjivą, yra įrengusi panašių slėptuvių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKurskasciviliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių