Rusija įtraukė J. Navalnają į „teroristų ir ekstremistų“ sąrašą

  • Teksto dydis:

Rusijos finansų priežiūros tarnyba „Rosfinmonitoring“ ketvirtadienį paskelbė, kad į „teroristų ir ekstremistų“ sąrašą įtraukė Juliją Navalnają.

J. Navalnaja yra pažadėjusi tęsti savo vyro Aleksejaus Navalno – pagrindinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponento, vasarį mirusio Arkties pataisos kolonijoje, darbą.

Ketvirtadienį jos asmens duomenys buvo įtraukti į internetinį juodąjį sąrašą, kurį prižiūri „Rosfinmonitoring“. Pasak Maskvos, šiuo sąrašu esą siekiama kovoti su asmenų ir organizacijų, kuriuos Kremlius laiko „teroristais“ arba dalyvaujančiais „ekstremistinėje veikloje“, finansavimu.

„Rosfinmonitoring“ yra atsakinga už kovą su pinigų plovimu ir terorizmo finansavimu, o sąraše esančių asmenų banko sąskaitos gali būti areštuotos.

Rusijoje „ekstremistų“ etiketė klijuojama opozicijos veikėjams ir tiems, kurie nepritaria Maskvos prieš daugiau nei dvejus metus pradėtai plataus masto invazijai į Ukrainą.

Skelbiama, kad J. Navalnajos banko sąskaitos Rusijoje bus užblokuotos. Opozicijos veikėja šiuo metu gyvena užsienyje.

„Jei jie kelia tokį triukšmą, vadinasi, Julija viską daro teisingai“, – po ketvirtadienį paskelbto sprendimo pareiškė J. Navalnajos spaudos sekretorė Kira Jarmyš.

Antradienį Rusija paskelbė, kad išdavė A. Navalno našlės arešto orderį, kaltindama ją dalyvavimu „ekstremistinės organizacijos“ veikloje.

Tiek pati moteris, tiek jos komanda šiuos kaltinimus atmetė.

A. Navalno organizacijos Rusijoje buvo uždraustos. Jos pripažintos „ekstremistinėmis grupėmis“ ir įtrauktos į oficialų „teroristų“ sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Šlykštūs jūs chacapai.Žudikai,prievartautojai,sadistai

Senjora

Senjora portretas
Pagaliau Rusija atsibudo, senai reikėjo šitą prasigėrusią ,,nasralnąją,, įtraukti į sąrašą.

Kam

Kam portretas
Ji šlykšti, gal gali savo snukį pateikti aptarimui? Idiotas/ė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių