Rekordiškai daug amerikiečių nepalankiai vertina Kiniją

Rekordiškai daug – 82 proc. – amerikiečių nepalankiai vertina Kiniją, be to, vis daugiau jų pritaria nuomonei, kad Pekinas tampa pagrindine pasauline galia, rodo ketvirtadienį paskelbt apklausos rezultatai.

Sociologinių tyrimų bendrovė „Pew Research Center“, kovo mėnesį apklaususi 3 581 suaugusį žmogų, taip pat nustatė, kad 40 proc. amerikiečių „labai nepalankiai“ vertina Kiniją ir kad nepalankesnio požiūrio laikosi konservatoriai.

Kiniją neigiamai vertinančių amerikiečių smarkiai padaugėjo per pastaruosius penkerius metus, tvyrant įtampai dėl prekybos, gynybos, žmogaus teisių ir COVID-19 pandemijos.

Nors dauguma amerikiečių tebelaiko savo šalį didžiausia pasauline galia, labai padaugėjo amerikiečių, galvojančių, kad Kinija jau pralenkė JAV, parodė apklausa.

43 proc. amerikiečių sakė, kad Kinija yra didžiausia pasaulyje ekonominė galia. Prieš dvejus metus šis skaičius buvo 11 procentinių punktų mažesnis. 19 proc. respondentų – 13 procentinių punktų daugiau – sakė, kad Kinija dabar yra didžiausia karinė galia.

Daug kas prognozuoja, kad Kinija, turinti keturis kartus daugiau gyventojų nei JAV, per artimiausią dešimtmetį pagal BVP taps didžiausia ekonomika, pralenkdama Jungtines Valstijas. Vis dėlto Kinijos augimas pastaruoju metu sulėtėjo dėl kovos su COVID-19 priemonių ir pastangų sutramdyti nekilnojamojo turto rinką.

Kita neseniai atlikta apklausa taip pat parodė, kad po invazijos į Ukrainą sparčiai prastėja amerikiečių nuomonė apie Rusiją.


Šiame straipsnyje: KinijaJAVvertinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ČIUPLĮ, tapai labai pigus s k a l i k a s,

ČIUPLĮ, tapai labai pigus s k a l i k a s, portretas
reklamuodamas menkaverčius į v y k i u s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių