Pusiaujo Gvinėjoje sprogimų šaudmenų sandėliuose aukų padaugėjo iki 98

Pusiaujo Gvinėjoje sprogimų vienos karinės bazės šaudmenų ir sprogmenų sandėliuose aukų pirmadienį padaugėjo iki 98, o dar šimtai žmonių buvo sužeisti, pranešė viceprezidentas.

Šalies ekonomikos sostinėje Batoje sprogimai sekmadienį nuniokojo vieną kariuomenės stovyklą ir aplinkinius gyvenamuosius rajonus.

„Šiuo metu liūdime dėl 98 žuvusiųjų ir 615 sužeistųjų“, – per „Twitter“ parašė viceprezidentas Teodoro Nguema Obiangas Mangue (Teodoras Nguema Objangas Mangė).

Ankstesniame pranešime per valstybinę televiziją buvo skelbta apie 30 žuvusiųjų ir 600 sužeistųjų.

Batos miestas tapo nelaimingo atsitikimo auka dėl aplaidumo dalinyje, kuriam buvo patikėta saugoti sprogmenis, dinamitą ir šaudmenis Nkoa Ntomos karinėje stovykloje.

Valstybinės televizijos reportažuose matyti karo zoną primenantys vaizdai – gelbėtojai ir civiliai stengėsi ištraukti žmonių kūnus iš po rūkstančių griuvėsių.

Kaip pranešama, trys maži vaikai buvo ištraukti gyvi ir išvežti į ligoninę.

Batos ligoninėje pirmoji pagalba buvo teikiama daugybei sužeistųjų. Kai kurie jų buvo suguldyti ant grindų.

Prezidentas Teodoro Obiangas Nguema (Teodoras Objangas Nguema) sakė, kad nelaimė įvyko, kai vietos ūkininkų sukeltam gaisrui buvo leista nevaldomai plisti. Liepsnos padegė šaudmenų sandėlius Nkoa Ntomos karinėje bazėje, ir šie detonavo.

„Batos miestas tapo nelaimingo atsitikimo auka dėl aplaidumo dalinyje, kuriam buvo patikėta saugoti sprogmenis, dinamitą ir šaudmenis Nkoa Ntomos karinėje stovykloje“, – sakoma T. Obiango Nguemos pranešime.

„Jie užsiliepsnojo ūkininkams deginant ražienas savo laukuose, ir galiausiai tai atvedė prie šių sandėlių sprogimo“, – pridūrė prezidentas.

Dėl gaisro detonavus „didelio kalibro“ šaudmenims smūginės bangos nušlavė daug aplinkinių namų, nurodė Gynybos ministerija.

Bata yra didžiausias miestas naftos ir dujų turtingoje Vidurio Afrikos šalyje. Jame gyvena apie 800 tūkst. iš 1,4 mln. šalies gyventojų, dauguma – skurdžiai.

Bata yra žemyninėje šalies dalyje, o sostinė Malabas – vienoje iš salų.

Naftos ir dujų turtinga Pusiaujo Gvinėja, buvusi Ispanijos kolonija, yra vienintelė ispanakalbė Užsachario Afrikos šalis ir viena uždariausių šio žemyno valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ARTAI NEGRUI AR BEZDŽIONEI NEGAMAMA DUOTI ŽAISTI SU GRANATOM

ARTAI NEGRUI AR BEZDŽIONEI NEGAMAMA DUOTI ŽAISTI SU GRANATOM portretas
.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių