PSO: Sudano kovotojams užėmus laboratoriją gresia didžiulis biologinis pavojus

  • Teksto dydis:

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį perspėjo, kad konflikto krečiamame Sudane kovotojai užėmė centrinę viešąją laboratoriją, kurioje laikomi ligų, įskaitant poliomielitą ir tymus, mėginiai, todėl susidarė labai pavojinga padėtis.

„Vienai iš kovojančių pusių užėmus centrinę visuomenės sveikatos laboratoriją, kyla didžiulis biologinis pavojus“, – vaizdo ryšiu Ženevoje žurnalistams sakė PSO atstovas Sudane Nima Saeedas Abidas (Nima Saidas Abidas).

Mūšiai tarp kariuomenės vado Abdel Fattaho al Burhano (Abdel Fataho Burhano) pajėgų ir jo buvusio pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo greitojo palaikymo pajėgų (RSF) prasidėjo balandžio 15 dieną dėl ginčo dėl planuojamo RSF integravimo į reguliariąją kariuomenę.

JT agentūrų duomenimis, Sudane jau žuvo mažiausiai 427 žmonės, o beveik 4 tūkst. buvo sužeisti.

Abi pusės susitarė dėl 72 val. ugnies nutraukimo po intensyvių derybų, sakoma JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) pareiškime, paskelbtame prieš pat paliauboms įsigaliojant vidurnaktį vietos (antradienį 1 val. Lietuvos) laiku.

JT: iš Sudano į Čadą ir Pietų Sudaną gali pabėgti iki 270 000 žmonių

Jungtinės Tautos antradienį pranešė, kad iš Sudano į kaimyninį Pietų Sudaną ir Čadą, kovų krečiamoje šalyje įsigaliojus 72 valandų paliauboms, gali pabėgti iki 270 000 žmonių.

JT pabėgėlių agentūros atstovė Čade Laura Lo Castro (Lora Lo Kastro) sakė, kad į Čadą atvyko apie 20 000 pabėgėlių, ir pridūrė, kad agentūra tikisi, jog blogiausiu atveju jų bus iki 100 000.

Jos kolegė Pietų Sudane Marie-Helene Verney (Mari Helen Verni) teigė, kad „labiausiai tikėtinas scenarijus yra 125 000 Pietų Sudano pabėgėlių grįžimas į Pietų Sudaną ir 45 000 pabėgėlių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as suprantu....

as suprantu.... portretas
bio laboratorijas tikrai geriausia statyt afrikoj.... nieko asmenisko tiesigo biznis......nu vaikucia kam vakcina ??? ...100 eur damokesiu...arba 30 jei isgivensit....xaxa... biznis... ir nieko asmenisko
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių