Per protestus Vokietijoje dėl anglių kasybos plėtimo sužeista 70 policijos pareigūnų

Apie 70 policijos pareigūnų buvo sužeisti per aplinkosaugos protestus Vokietijos kaime, kurį norima išvalyti ir nugriauti, kad būtų galima išplėsti anglių kasyklą, sekmadienį pranešė policija.

Trečiadienį pradėta operacija, kurios metu šimtai policijos pareigūnų išvežė aktyvistus iš Vakarų Vokietijoje esančio Liucerato kaimo.

Pasipriešinimo iškastiniam kurui tapusi vieta šeštadienį pritraukė tūkstančius protestuotojų, tarp kurių buvo ir Švedijos klimato aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg).

Buvo pranešta, kad dalis protestuotojų susirėmė su policija.

Protesto organizatoriai pareiškė, kad dešimtys aktyvistų buvo sužeisti.

Sekmadienį atstovas spaudai teigė, kad policijos pareigūnai buvo sužaloti dėl sudėtingų sąlygų, kurios nuo trečiadienio buvo susidariusios vietovėje, taip pat dėl šeštadienį vykusių susirėmimų.

Policija nurodė, kad maždaug 150 asmenų buvo iškeltos baudžiamosios bylos, įskaitant bylas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, padarytos žalos turtui ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Šeštadienį aktyvistai apkaltino policija, kad ši panaudojo „milžiniškas policijos lazdas, ašarines dujas...vandens patrankas, šunis ir arklius“.

Mažiausiai 20 aktyvistų buvo nugabenti į ligoninę.

Medikė Birte Schramm (Birtė Šramė) teigė, kad mažiausiai 20 aktyvistų buvo nugabenti į ligoninę.

Ji pridūrė, kad kai kuriems protestuotojams policija sužeidė galvą ir pilvą.

Renginio organizatoriai nurodė, kad šeštadienį protestavo 35 000 asmenų.

Tuo tarpu policija teigia, kad protesto akcijoje dalyvavo 15 000 žmonių.

Policijos atstovas pareiškė, kad sekmadienį padėtis Liucerato kaime yra „labai rami“.

Policijos teigimu, maždaug tuzinas aktyvistų vis dar slepiasi mediniuose nameliuose, o mažiausiai du – požeminiuose tuneliuose.

Liuceratas tapo diskusijų dėl Vokietijos pastangų klimato kaitos srityje židiniu.

Aplinkosaugininkai teigia, kad nugriovus kaimą į aplinką būtų išmesta labai daug šiltnamio efektą sukeliančių dujų.

Tuo metu šalies vyriausybė ir Vokietijos energetikos milžinė RWE sako, kad anglių reikia Vokietijos energetiniam saugumui užtikrinti.

Praėjusiais metais bendrovė pasiekė susitarimą su regiono vyriausybe, pagal kurį kaimą leidžiama nugriauti mainais už tai, kad akmens anglis bus baigta naudoti ne iki 2038, o iki 2030 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gerai įkrėtė į kailį kvailam jaunimėliui. Be rusiškų dujų, kaip matom, prasti reikalai Geiropoj, reiks vėl anglis degint....o gal ir miškus malkoms kirsti.

jaunimelis

jaunimelis portretas
jaunimas nukvako juodai...nebezino tikriausiai ką reiškia gyventi be ištekliu, galvoja kad zolyte, saule ir vejelis isgelbes planeta...šiandien to tikrai nebus bet bus ateityje, o ateities be praeities nesukursi, todėl reikia išteklių norint sukurti ateiti, kvaili tie praplauti eko madu žmonės, pvz lt kažkaip suprato vln kad reikia deginti mazutą o ne dujas nes bus pigiau, ir buvo...

Kuba

Kuba portretas
Kas kursto tuos bukalaurus..? kam tai naudinga...tik ne klimato saugai..kinai ir indai rodo špygą į tų reikalavimų pusę..o va čia pusmoksliai tumpergeriai kelią maištą..turi visą tą gaują nuleisti ant žemės..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių