Prokurorai: G. Thunberg per protestą dėl klimato kaitos nepakluso policijos nurodymams

  • Teksto dydis:

 Aplinkosaugos aktyvistė Greta Thunberg (Greta Tunberg) per protestą dėl klimato kaitos nepakluso policijos nurodymams pasitraukti, ketvirtadienį Londono teismui pranešė prokurorai.

Vestminsterio magistratų teisme Londono centre buvo nurodyta, kad protesto metu policija 21 metų aktyvistę perspėjo pasitraukti nuo Londono viešbučio, kuriame praėjusį spalį vyko energetikos forumas, įėjimo.

Prokuroras Luke'as Statonas (Liukas Steitonas) teismui nurodė, kad G. Thunberg pareiškė, jog niekur nesiruošia trauktis, todėl buvo sulaikyta.

G. Thunberg gresia maksimali 2,5 tūkst. svarų sterlingų (2,93 tūkst. eurų) bauda. Skelbiama, kad jai prisijungus prie masinio protesto, du policijos pareigūnai įsodino ją į lauke stovintį mikroautobusą.

Ji yra viena iš kelių dešimčių kovos su klimato kaita aktyvistų, sulaikytų už tai, kad trukdė žmonėms patekti į spalio 17 dieną Londono viešbutyje vykusį naftos ir dujų bendrovių atstovų susitikimą.

Demonstrantai forumo dalyvius pasitiko šūksniais „Gėda jums!“, nešini plakatais su užrašais „Sustabdykite „Rosebank“ – tai užuomina į prieštaringai vertinamą naują naftos telkinį Šiaurės jūroje, kurį Jungtinės Karalystės vyriausybė leido eksploatuoti 2023-ųjų rugsėjį.

G. Thunberg buvo paleista už užstatą. Kitą dieną aktyvistė ir šimtai kitų žmonių dalyvavo kitoje demonstracijoje prie penkių žvaigždučių viešbučio.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį vykusiame pirmajame teismo posėdyje ji savo kaltės nepripažino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Po šitokiu škandalu

Po šitokiu škandalu portretas
Kažkas turi kiaules akis dar casino reklamuoja

Šlovė merginai

Šlovė merginai portretas
Išjudino didelius vandenis, dar ccr reik skatint

Gal pagaliau

Gal pagaliau portretas
šitą veltėdę kas nors uždarys į kalėjimą. Arba nors priverstinai įdarbintų be teisės parazituoti?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių