Prieš JK teismą stojo 17-metis, kaltinamas trijų mergaičių nužudymu

Prieš Jungtinės Karalystės Liverpulio miesto teismą ketvirtadienį stojo jaunuolis, kaltinamas trijų mergaičių nužudymu ir pasikėsinimu nužudyti dar 10 žmonių per išpuolį šokių pamokoje.

Pirmadienį 17-metis Axelis Rudakubana (Akselis Rudakubana) peiliu puolė žmones Sautporte, o po išpuolio kilo smurtiniai susirėmimai. 

Ataka sukrėtė Jungtinę Karalystę, o internete paskelbta melaginga informacija apie įtariamojo kilmę paskatino kraštutinių dešiniųjų šalininkų išpuolį prieš mečetę ir susirėmimus su policija Sautporte.

Trečiadienio vakarą protestai taip pat sukrėtė Londoną ir Hartlepulo bei Mančesterio miestus. Pranešama, kad policija prie oficialios ministro pirmininko Keiro Starmerio (Kiro Starmerio) rezidencijos Dauningo gatvėje sulaikė daugiau kaip 100 žmonių.

Siekdamas suvaldyti neramumus, premjeras ketvirtadienį surengė skubų susitikimą su policijos vadovais. 

Per Liverpulio karūnos teismo posėdį nuspręsta A. Rudakubaną uždaryti į jaunimo sulaikymo centrą. Per posėdį teisėjas Andrew Menary (Endrius Menaris) taip pat panaikino įprastus informacijos apie nepilnamečius skelbimo apribojimus ir leido įvardyti jo tapatybę. 

„Toliau neleidžiant pateikti visų pranešimų, sudaromos nepalankios sąlygos kitiems skleisti dezinformaciją vakuume“, – nurodė A. Menary. 

Nors įprastai nepilnametį įtariamąjį saugo anonimiškumo taisyklės dėl jo amžiaus, jis bet kuriuo atveju būtų greitai jo netekęs, mat kitą trečiadienį vaikinui sukaks 18 metų.

Posėdžio metu A. Rudakubana vilkėjo pilką sportinį nertinį ir kartais siūbavo pirmyn ir atgal ir į šonus.

Neramumai

Jaunuoliui pareikšti kaltinimai dėl trijų nužudymų: šešerių metų Bebe King (Bibi King), septynerių Elsie Dot Stancombe (Elsi Dot Stankombės) ir devynerių metų Alice Dasilvos Aguiar (Elis Dasilvos Agijar).

įtariama, kad jis peiliu sužalojo dar aštuonis vaikus ir du suaugusiuosius per ataką ramiame pajūrio Sautporto mieste, kur vyko šokių užsiėmimas.

Melaginga informacija apie užpuoliką socialiniuose tinkluose antradienio vakarą prisidėjo prie smurtinių susirėmimų Sautporte, per kuriuos į mečetę buvo mėtomos plytos, o 53 policijos pareigūnai buvo sužeisti.

Policija apkaltino kraštutinių dešiniųjų Anglijos Gynybos lygos grupuotės narius – prieš 15 metų įkurtą islamofobišką organizaciją, kurios rėmėjai buvo siejami ir su futbolo chuliganais.

Protestai išplito trečiadienį, taip pat ir Dauningo gatvėje.

Protestuotojai Londone mėtė butelius į policiją ir šaukė: „Mes norime susigrąžinti savo šalį“ ir „Sustabdykite valtis“, turėdami galvoje nelegalius migrantus, plaukiančius per Lamanšo sąsiaurį į JK.

„Visa įstatymo galia“

Hartlepule, šiaurės rytų Anglijoje, demonstrantai padeginėjo policijos automobilius ir mėtė daiktus į pareigūnus. Policija pranešė, kad sulaikė aštuonis žmones.

Hartlepulo policija pranešė, kad pareigūnai susidūrė su „į juos mėtomais stikliniais buteliais ir kiaušiniais, keli buvo nesunkiai sužeisti“.

Susitikime su policijos vadovais K. Starmeris pagerbs pagalbos tarnybų darbuotojų drąsą, sakoma premjero biuro pranešime.

Jis taip pat pasakys, kad nors teisė protestuoti turi būti ginama, „nusikaltėliai, kurie naudojasi šia teise siekdami sėti neapykantą ir vykdyti smurtinius veiksmus, susidurs su visa įstatymo galia“.

Leiboristų vyriausybė pažadėjo apriboti nusikalstamumą ir antisocialų elgesį.

Vidaus reikalų sekretorė Yvette Cooper (Ivet Kuper) pažadėjo sustiprinti bendruomenės policijos buvimą „kiekviename šalies kampelyje“.

K. Starmeris pasakys policijos vadovams, kad jie „nedvejodami panaudotų savo galias sustabdyti beprotišką smurtą ir užtikrinti, kad būtų įvykdytas teisingumas“, sakoma jo biuro pranešime.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš kur šita mada iki šiol

Iš kur šita mada iki šiol  portretas
Piešti teismuose, JAV, Anglijoje. Kodėl neparodo nuotraukos realios žmogžudžio. Tingiu googlinti.

O kokia jo psichikos būklė?

O kokia jo psichikos būklė? portretas
Belgijoje panašaus amžiaus vyrukas pirma nužudė savo motiną, o paskui nuėjo žudyti į vaikų darželį. Psichinis ligonis. Į paauglių psichinę būklę reikia kreipti daugiau dėmesio, o ne manyti, kad tai paauglystės problemos ir išaugs. Nes tokiam amžiuje dažnai išryškėja šizofrenija, ypač jei ją dar narkotikais paskatinti.

Anonimas

Anonimas portretas
MATOSI BOLSEVIKU VEIKSMAI NUO 1917 METU:::SUNAIKINTI CIVILIZACIJA;;;KIEK BANDITU IS VISU PASAULIO GENCIU PARUOSE MASKVOS KGB VADINAMAS UNIVERSITETAS?MILIJONUS;DAR PERMETE NUSIKALTELIUS IR GIRTUOKLIUS IS VISOS TSRS;;KURIE PER METUS VAKARAMS ATSIEINA MILIJARDUS NES JIE VISI DARMAJEDAI;PASALPINIAI??????SVIETO PABAIGA
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių