Prie Ukrainos konsulato Lenkijoje bandė nusižudyti ukrainietis

Ukrainietis, kuris bandė nusižudyti prie gimtinės konsulato pietų Lenkijoje, ketvirtadienį sunkios būklės buvo paguldytas į ligoninę, pranešė policija.

Pasak policijos atstovo spaudai Piotro Szpiecho (Piotro Špecho), incidentas įvyko prieš 8 val. (9 val. Lietuvos) laiku Krokuvos mieste. Jo teigimu, vyras buvo 63 metų amžiaus.

Jis „stovėjo eilėje prie Ukrainos konsulato, kai pradėjo kažką šaukti ukrainiečių kalba ir bandė nusižudyti“, naujienų agentūrai AFP pasakojo P. Szpiechas.

„Patruliavęs pareigūnas ir liudininkas jam neleido to padaryti. Tačiau vyras buvo nuvežtas į ligoninę sunkios, gyvybei pavojingos būklės“, – pridūrė jis.

Policijos atstovas teigė nežinąs, ką vyras šaukė.

Pirminiuose vietos žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad jis ragino savo tautiečius grįžti į Ukrainą ir kovoti su Rusija, kuri į jo šalį įsiveržė praėjusių metų vasarį.

Tačiau liudininkė, kurią vėliau citavo televizijos kanalas „Polsat News“, sakė, kad poelgis buvo susijęs su asmeniškumais.

„Jis neužsiminė apie karą ar Ukrainą – tik apie savo asmenines nuoskaudas, – kalbėjo ji. – Jis sakė, kad turi problemų su konsulatu, kad jam nepadedama.“


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeLenkijabandymas nusižudytipagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių